Vakcollege Walcheren wint Provinciaal Kampioenschap Voertuigentechniek Skills Talents

15 maart, 2016

Donderdag 3 maart streden Vakcollege Walcheren en Zwin College Oostburg op de Scalda College voor Techniek en Design locatie Edisonweg Vlissingen tegen elkaar in het Skills Talents provinciaal kampioenschap Voertuigentechniek. De twee teams, ieder bestaande uit 3 vmbo-leerlingen moesten in 2 uur tijd laten zien wat zij in huis hadden op het gebied van Voertuigentechniek. Uiteindelijk gingen Jacco Dekker, Arco Jakobsen en Jethro Visser van Vakcollege Walcheren er met de winst vandoor. Zij mochten later die middag met de andere 10 vakteams werken aan het teamgevoel van de ‘Zeeland Sharks’ in aanloop naar de landelijke finale van 24 maart.

Het provinciaal kampioenschap was niet niks: de opdrachten waren best pittig voor de laatstejaars vmbo-ers. Zeker gezien het tijdsbestek waarin de opdrachten klaar moesten zijn. Daarbij werd het Zwin College nog eens extra in het ‘diepe gegooid’; zij werkten nog niet eerder in de werkplaats van ons college. Toch gingen ze beide voortvarend aan de slag, in opperste concentratie en met zichtbare passie voor het vak. Er werd een koelsysteem gecontroleerd en gerepareerd, een band gerepareerd en gebalanceerd en tenslotte moesten de vmbo-leerlingen een koplampunit vervangen. Dit alles onder toeziend oog van de jury, bestaande uit Willem-Jan Nieuwenhuijzen, Rik van Goethem, Eric Maanders en oud-docent Kees Hoogerhuizen.

Op donderdag 24 maart strijden de verschillende teams tegen elkaar in de landelijke finale. Daar wordt bepaald welk team het beste vakteam van Nederland is. Scalda organiseert dit jaar samen met Skills Netherlands de finale op Deltapark Neeltje Jans.