Scalda plant 16 (fruit)bomen om bewustwording te creëren voor CO2-uitstoot

28 maart 2023
2023-03-23 b hoveniers leerlingen middag (15).JPG

Volgende maand is het meivakantie en vertrekken er veel mensen naar de zon. Maar ben je je eigenlijk wel bewust van de grote hoeveelheid CO2 die uitgestoten wordt tijdens zo’n vliegreis? In samenwerking met het Zeeuws Klimaatfonds heeft Scalda afgelopen week 16 (fruit) bomen geplant op haar opleidingslocatie in Terneuzen. Dit is een initiatief dat is ontstaan vanuit Duurzaam Scalda. Dit alles om zoveel mogelijk bewustwording te creëren onder de studenten en medewerkers over de gevolgen van ons reisgedrag. De bomen zijn geplant door de studenten van Scalda Groen.

Bewustwording CO2-uitstoot 

Om aandacht te vragen voor de CO2-uitstoot tijdens (vlieg)reizen deed het Zeeuws Klimaatfonds afgelopen zomer een oproep: ‘Met het vliegtuig op vakantie? Plant een boom!’. Het doel is niet om mensen te ontmoedigen om met het vliegtuig te gaan, maar zorgen dat ze zich ervan bewust zijn hoeveel CO2 ze uitstoten en hoe ze dat kunnen compenseren. Doelstelling van deze actie om bomen op schoolpleinen in Zeeland te planten, is dat het Zeeuws Klimaatfonds hiermee de CO2-uitstoot van de (vakantie-)mobiliteit van Zeeuwen wil compenseren. Voor meer informatie over de mogelijkheid om CO2-uitstoot door mobiliteit te compenseren ga je naar www.zeeuwsklimaatfonds.nl.

Meer informatie over duurzaam

Scalda Duurzaam Scalda wil studenten en haar medewerkers inspireren in de transitie naar een duurzame samenleving. Als opleider in Zeeland zijn we betrokken bij het opleiden van jonge beroeps-beoefenaars, hierbij treedt Duurzaam Scalda op als aanjager en verbinder. We zoeken kansen en creëren mogelijkheden in het onderwijs en stimuleren onze studenten en medewerkers om dit in Zeeland te realiseren. Wij ontwikkelen veelzijdig onderwijs van hoge kwaliteit voor een toekomst-bestendig onderwijs.

Omhoog