Eerste hulp bij studiekeuze - voorlichtingsactiviteiten

Eerste hulp bij studiekeuze

Weet jij al welke opleiding je gaat volgen?

Je staat op het punt een belangrijke stap richting de toekomst te maken. Welke mbo-opleiding past bij jou? Welk niveau en welke leerweg? Hoe maak je deze keuze en hoe kom je erachter of Scalda bij je past?

Op deze pagina heb je diverse mogelijkheden om informatie te verzamelen. Kom naar één van onze open dagen, bezoek een inloop- of , meeloopdag, doe de interessetest of bekijk rustig ons opleidingsaanbod. Alles om jou te helpen bij je studiekeuze.

Open dagen

Op onze open dagen maak je kennis met de opleidingen van Scalda, proef je de sfeer en ontmoet je studenten en docenten. Wil je alvast kennismaken met stagebedrijven? Ook dat is mogelijk. Tijdens de open dagen bereid je je optimaal voor op jouw studiekeuze!

Bekijk de open dagen

Hulp nodig bij je studiekeuze?

Wil jij bijvoorbeeld meer weten over een bepaalde opleidingsrichting of locatie? Ben je geïnteresseerd in een rondleiding? Kom dan naar onze inloopdagen. Of heb jij je oog al laten vallen op een opleiding en wil je die graag bevestigd krijgen? Loop dan een dagje met ons mee tijdens een meeloopdag. Misschien vind je het allemaal juist nog heel lastig, dan is een studiekeuzetest een goede keuze! 

We staan elke dag voor je klaar en er zijn diverse mogelijkheden om je te verdiepen in een opleiding! Bekijk alle opties en kies waar jij behoefte aan hebt.

Contact via WhatsApp

Heb je een vraag voor ons? Neem dan contact met ons op via WhatsApp. Wij proberen zo snel mogelijk te reageren. Heb je een specifieke vraag over een opleiding, zet dit er dan duidelijk bij!

Whatsapp ons

Wat kan je nog meer doen?

Je kunt jezelf op nog meer manieren oriënteren over welke opleiding je wilt doen. Misschien vind je het heel lastig, dan is een studiekeuzetest een goede keuze! Of wil je informatie ophalen door het kijken van video’s?

Volg de LOB lessen

Volg je onderwijs op een Zeeuwse school voor voortgezet onderwijs, maak dan zeker de opdrachten in de LOB website. Deze opdrachten gebruikt Scalda tijdens je kennismakingsgesprek. Bespreek de opdrachten ook vooral met je mentor, met de decaan, met een vakdocent (die lesgeeft in de richting die jij op wil), met klasgenoten of thuis.

Wanneer je weet welke richting je op wil, bekijk dan ons activiteitenaanbod. Log in op mijn.intergrip.nl en meld je aan voor één van onze activiteiten. Heb je geen account omdat je buiten Zeeland woont of je deze niet van je school hebt ontvangen? Registreer je dan voor een account! Hulp nodig? Bekijk hoe je je registreert!

Inloggen Intergrip

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van al onze activiteiten? Wil je tips ontvangen over studeren (bij Scalda)? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte. 

Ja, ik schrijf mij in voor de nieuwsbrief

Omhoog