Scalda-studenten gekwalificeerd voor 19 finales tijdens Skills the Finals

28 februari 2023
Skills heroes

Dit schooljaar deden studenten van Scalda mee aan 31 Skills-wedstrijden. Vorig jaar waren dat er 25. Zes wedstrijden waren geen kwalificaties, dus in deze categorieën mogen we gelijk door naar het Nationale Kampioenschap: Skills the Finals.

Twaalf studenten deden hun uiterste best, maar zijn helaas niet door de kwalificatierondes gekomen. Natuurlijk zijn we ook ontzettend trots op hen!

Het NK is op 23 en 24 maart in de RAI in Amsterdam. Onze studenten hebben zich voor 19 finalewedstrijden gekwalificeerd, vorig jaar waren dat er 18. Vijf van deze finales worden niet in de RAI, maar op een externe locatie georganiseerd. Op 14 februari was de finale van Entree Bouw/Hout in Almelo en op 15 februari was de finale Entree Horeca in Zwolle. Dierverzorger vindt plaats op 9 en 10 maart in Rotterdam en Travel & Hospitality en Leisure & Hospitality op 21 en 22 maart in Amersfoort. De prijsuitreiking van deze externe wedstrijden vindt wel op 23 en 24 maart plaats in de RAI. Alle finalisten komen tijdens Skills The Finals bijeen voor de uitslag.

Vanuit het cluster Dienstverlening, veiligheid en gastvrijheid (DVG) hebben we finalisten voor het NK Hotelreceptionist, Medewerker evenementenorganisatie, Ondernemer Retail en Verkoopspecialist. Vanuit het cluster Maritiem, ICT en Techniek (MIT) strijden onze studenten voor de titel beste Metselaar, CAD-tekenaar en Sanitaire en Verwarmingstechnicus van Nederland. Het cluster Zorg en Welzijn is ook flink vertegenwoordigd, namelijk bij de finales van Kapper, Doktersassistent, Apothekersassistent, Tandartsassistent, Verpleegkundige en Pedagogisch Medewerker. Naast de finale Dierverzorger, hebben we vanuit het cluster Groen ook een Bloembinderfinalist.

We wensen alle finalisten heel veel succes!

Omhoog