Technum gereed voor toekomstgericht techniekonderwijs

17 januari 2023
Technum

Het project Technum 2.0 is met de ingebruikname van het splinternieuwe laboratorium en de moderne praktijkruimte voor elektrotechniek afgerond. Daarmee is Technum compleet en gereed voor sterk en toekomstgericht techniekonderwijs! Op donderdag 2 februari 2023 vindt de officiële opening plaats en op vrijdag 3 februari is het nieuwe Technum voor iedereen te bezichtigen tijdens de Open Dag.

 

Bij Scalda werken we voortdurend aan toekomstbestendig onderwijs en daarbij horen ook nieuwe lokalen en faciliteiten om het onderwijs optimaal te ondersteunen. Eén van de projecten is Technum 2.0 aan de Edisonweg in Vlissingen, een traject van meerdere jaren.

Technum is nu compleet door de toevoeging van het laboratorium en de praktijkruimte voor de opleidingen van Elektrotechniek. Deze waren voorheen gevestigd bij HZ University of Applied Sciences en in de C-vleugel van Scalda. Dit was een grote verbouwingsuitdaging, maar desondanks hard nodig. Het laboratorium van de HZ kon niet meer gebruikt worden en elektrotechniek had een grotere ruimte nodig voor de praktijklessen. Voor het laboratorium is een verdieping bijgebouwd, waar de toekomstige laboranten en chemisch-fysisch analisten in een nieuw, modern laboratorium alles van hun vakgebied leren.

Inmiddels is de verbouwing zo goed als afgerond en is Technum gereed voor de toekomst. Alle mbo-opleidingen hebben binnen dit ruime gebouw nu een eigen werkruimte voor hun praktijkonderwijs waarbij rekening is gehouden met de domeinen die veel samenwerken. Ze leren hier alles over smart technologie en de nieuwste technieken op het gebied van de energietransitie. Ook de leerlingen van het vmbo kunnen hun technieklessen in deze ruimte volgen. Hierdoor zijn de voorwaarden geschapen voor optimale samenwerking tussen leerlingen en studenten van het vmbo, mbo en hbo.

Op vrijdag 3 februari is Technum aan de Edisonweg in Vlissingen tijdens de Open Dag van Scalda van 16:00 tot 20:00 voor iedereen te bezichtigen. Dus heb je interesse in een technische opleiding? Kom dan zeker naar de Open Dag en bezoek direct het nieuwe Technum! Aanmelden kan via scalda.nl/opendag 

Omhoog