Scalda-docent Desiree Solleveld is genomineerd voor ‘Impact Docent van het Jaar’-award

11 oktober 2022
Desiree Solleveld

Desiree Solleveld werkt als docent Omgangskunde voor Scalda bij de opleidingen Maatschappelijke Zorg en  Zorgprofessional in Goes. Samen met haar studenten kijkt zij hoe ze kunnen bijdragen aan een maatschappelijk doel in de buurt om op verschillende manieren een betere plek van Goes te maken. Zo zetten zij zich onder andere samen in voor het wijkcentrum, het asielzoekerscentrum en welzijnsinstellingen. Doordat zij zich al jaren met haar studenten inzet voor de maatschappij, is Desiree genomineerd voor de Young Impact Awards als ‘Impact Docent van het Jaar’.

Met haar studenten organiseert Desiree activiteiten voor allerlei doelgroepen, zowel voor ouderen als gehandicapten en jongeren. ‘’We doen dit in de wijk waar onze school staat maar ook in de gemeente Goes en andere delen van Zeeland. Zo proberen we een verschil te maken in de maatschappij.’’ Desiree vindt het belangrijk om haar studenten te leren hoe zij zich in kunnen zetten voor een ander. ‘’Doordat de studenten zoveel samen ondernemen komt er veel saamhorigheid in de groepen maar ook onder de docenten, en leren zij om op een andere manier naar hun omgeving te kijken. Ze leren hoe zij zich in kunnen zetten voor een ander, en organiseren geregeld speciale dagen voor mantelzorgers, nabestaanden, wijkbewoners, dagbesteding of ouderen.’’ Sinds vorig jaar is zij ook actief binnen de organisatie Goes United.

Young Impact Awards
Young Impact is een stichting die jongeren stimuleert om de wereld te verbeteren door in actie te komen voor thema’s als gelijke kansen, diversiteit en het klimaat. Jaarlijks worden de Young Impact Awards uitgereikt aan jongeren tussen de 12 en 24 jaar die impact maken op de maatschappij. Dit jaar is het voor het eerst dat er een docent wordt uitgeroepen tot ‘Impact Docent van het Jaar’. Middels deze award wil Young Impact alle impactvolle docenten in het zonnetje zetten die jongeren de kans geven om hun talenten te ontdekken om deze vervolgens in te kunnen zetten voor een ander.

Impact Docent van het Jaar
De ‘Impact Docent van het Jaar’ wordt bepaald door de publieksstemmen en het oordeel van de vakjury. De award wordt in november uitgereikt in de Q-Factory in Amsterdam waarbij Desiree kans maakt om een geldbedrag van €2500,- te winnen. ‘’Dit geld zou ik graag inzetten voor ons projectonderwijs, zodat we het verschil kunnen blijven maken.’’

De stembussen zijn officieel geopend!
Tot 31 oktober kan er gestemd worden op Desiree als ‘Impact Docent van het Jaar’ via www.youngimpact.nl/stemmen#desiree-solleveld

Omhoog