Trajecten ter voorkoming van schooluitval

Specifieke Trajecten

Voor extra begeleiding

Bij Scalda helpen we iedere student bij het ontdekken en ontwikkelen van zijn of haar talenten. Soms hebben studenten meer begeleiding nodig tijdens hun opleiding, past een aangepaste vorm van onderwijs beter of is het beter om eens goed te kijken of de keuzes met betrekking tot opleiding nog wel bij de student passen. Ook dan staan we voor de studenten klaar! Hieronder staat een overzicht van bijzondere vormen van onderwijs en begeleidingstrajecten ter voorkoming van schooluitval.

Pre mbo

Scalda biedt samen met een aantal Zeeuwse middelbare scholen het leertraject “Pre mbo” aan. Dit traject heeft als primair doel om leerlingen via een doorlopende leerlijn succesvol te laten doorstromen van vmbo naar mbo-niveau 2. Hierdoor wordt voortijdig schoolverlaten mede voorkomen. Het traject wordt in samenwerking tussen vmbo en mbo afgerond met een diploma op mbo-niveau 1. De begeleiding en het onderwijs van deze (toekomstige) studenten, wordt in nauwe samenwerking tussen vmbo en mbo gegeven. Met dit diploma is de leerling toelaatbaar tot een breed scala aan opleidingen op mbo-niveau 2.

Neem voor meer informatie contact op met dhr. Van Bennekom, teamleider van de Entreeopleiding, via [email protected]

Keuzecarrousel

De keuzecarrousel is een programma dat zich richt op leerlingen die niet kunnen instromen in de opleiding van hun keuze of nog geen keuze gemaakt hebben. Tijdens het programma maken ze  kennis met de opleidingen van Scalda.

Alles over de Keuzecarrousel

Keuzecarrousel 2.0

Heb je (bijna) je mbo-diploma niveau 1, 2, 3 of 4 behaald en heb je nog geen stage, werk of vervolgopleiding? En kun je wel wat extra hulp gebruiken? Dan ben je bij de Keuzecarrousel 2.0 aan het juiste adres!

Alles over de Keuzecarrousel 2.0

Richting inburgering en educatie pen

Contactinformatie

Bezoekadres Middelburg: 
Ravensteijnweg 1 
4337 PG Middelburg

Bezoekadres Terneuzen: 
Vlietstraat 11
4535 HA Terneuzen

Postadres: 
Postbus 7018 
4330 GA Middelburg

0118 - 55 89 00
Omhoog