Zilveren medaille voor CAD tekenaar van Scalda bij World Skills Belgium

17 november 2022
Cad tekenaar Matthijs

Matthijs heeft het afgelopen jaar als Scalda student meegedaan aan het Nederlands Kampioenschap Skills Heroes en is de beste CAD tekenaar van Nederland geworden. Gisteren heeft Matthijs Oosters, inmiddels gediplomeerd student bij Scalda aan de opleiding Technicus engineering, ook nog een internationale Zilveren medaille behaald. Matthijs heeft meegedaan aan de internationale wedstrijd, Startech’s Days in België, als lid van Team Skills Netherlands. Matthijs is namens Scalda samen met 3 Nederlandse studenten toegetreden tot Team NL en afgereisd naar World Skills Belgium (Namur) waar in totaal naast de 50 Belgische scholen ook 18 Europese studenten aan mogen deelnemen.

Team NL

Team NL bestaat uit de mbo studenten van diverse scholen van de opleiding Applicatie & mediabeheerder, Autotechnicus en Kapper en hun coaches. Niet alle Belgische deelnemers spreken Engels, dus het is even wennen om de Franse uitleg te begrijpen voor zowel Matthijs als onze collega Ronald Schroevers, die mee is als jurylid. Maar Matthijs heeft zeer goed gepresteerd en behoort nu bij de Europese toppers op het gebied van CAD tekenen.

Het initiatief om met Team NL mee te doen aan World Skills Belgium is ontstaan ​​uit de wens om de internationale samenwerking verder te versterken en de uitwisseling van beste praktijken tussen de partnerlanden van de WorldSkills-organisatie. Maar ook om internationale ontmoetingen voor het Belgische & Nederlandse team aan te bieden als reactie op de annulering van de WorldSkills Shanghai 2022 i.v.m. strikte Corona maatregelen in China.

Omhoog