Richting Entree

Entree

Ben je 16 jaar of ouder en heb je nog geen diploma van de middelbare school? Dan is een Entreeopleiding iets voor jou!

Je wordt opgeleid tot assistent in een beroep dat bij jou past. Naast de theorie- en praktijklessen op school, loop je stage bij een erkend leerbedrijf. Wanneer je je diploma hebt behaald, heb je twee mogelijkheden: je gaat werken of start met een mbo-opleiding op niveau 2.

Meer vormen van Entreeopleidingen

Naast dat je Entreeopleidingen kunt volgen via de BOL of BBL variant bieden wij ook de mogelijkheid verschillende Entreeopleidingen te volgen via de Participatielab route of via het Start College.

Participatielab route

Scalda werkt samen met sociale werkbedrijven en gemeenten om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te helpen integreren in het arbeidsproces. Scalda biedt een op maat gemaakte BBL-variant van de entreeopleiding (mbo niveau 1) aan.

De leerroutes zijn een combinatie van werken en leren. Er kunnen routes gevolgd worden op het gebied van horeca, groen, techniek en dienstverlening/zorg. Ontdek de Participatielab route

Start College

Bij Start College kijken we waar jouw interesses en talenten liggen. Aan de hand daarvan bepalen we samen met jou hoe jouw opleiding eruit gaat zien. We nemen daar goed de tijd voor zodat je erachter kunt komen wat het beste bij jou past. Drie Entree profielen zijn onderdeel van het Start College.

  • Dienstverlening
  • Horeca, voeding of voedingsindustrie
  • Verkoop/retail

Samen met jouw coach bepaal je dan uiteindelijk in welke richting je verder gaat studeren. Ontdek alles over het Start College

B1-leerroute (Entree met NT2)

Inburgeren en tegelijkertijd een beroepsopleiding volgen?
Scalda begeleidt jongeren (18 – 27 jaar) via een versnelde route richting opleiding of arbeidsmarkt met de B1-leerroute (Entree met NT2). De B1-leerroute is onderdeel van Start College. De opleiding is gericht op jongeren die hun inburgering nog af moeten ronden of al ingeburgerd zijn en hun taalniveau willen verhogen.

Meer informatie

Pre mbo

Scalda biedt samen met een aantal Zeeuwse middelbare scholen het leertraject “Pre mbo” aan. Dit traject heeft als primair doel om leerlingen via een doorlopende leerlijn succesvol te laten doorstromen van vmbo naar mbo-niveau 2. Hierdoor wordt voortijdig schoolverlaten mede voorkomen. Het traject wordt in samenwerking tussen vmbo en mbo afgerond met een diploma op mbo-niveau 1. De begeleiding en het onderwijs van deze (toekomstige) studenten, wordt in nauwe samenwerking tussen vmbo en mbo gegeven. Met dit diploma is de leerling toelaatbaar tot een breed scala aan opleidingen op mbo-niveau 2.

Neem voor meer informatie contact op met dhr. Van Bennekom, teamleider van de Entreeopleiding, via [email protected]

Contactinformatie

Bezoekadres: 
Podium 15, 4337 WV Middelburg

Postadres: 
Postbus 7047, 4330 GA Middelburg

0118 - 55 89 00
Omhoog