Scalda is trotse sponsor van Kunstbende

3 april 2024
Kunstbende

Jaarlijks organiseert Kunstbende een wedstrijd voor jong creatief talent. Jongeren in de leeftijd van 13 – 19 jaar laten hun talent zien in de volgende categorieën: Content Creatie, DJ, Dans, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater. Er zijn diverse workshops en voorrondes. In Zeeland is de voorronde op zondag 14 april in de Schouwburg in Middelburg. Winnaars van de voorronde gaan naar de landelijke finale in Amsterdam.

Kunstbende is de plek waar je jezelf kan laten zien, jezelf ontdekt, andere jonge makers ontmoet, van elkaar leert, samenwerkt, valt en weer opstaat, dealt met kritiek en groeit. Scalda is daarom ook dit jaar weer trotse sponsor van dit evenement. De groene opleidingen verzorgen dit jaar weer prachtige boeketten om uit te reiken aan de prijswinnaars en MBO DANS opent de dag met een optreden! In de lobby is een complimentenspiegel waar een student van de kappersopleiding aan de slag gaat om te zorgen voor prachtige kapsels! 

Het is daarnaast extra leuk om te zien dat er ook Scalda studenten zijn die meedoen aan de voorronde van Kunstbende. Iris is zo’n student. Ze is 16 jaar, volgt de opleiding Mediavormgeving in Terneuzen en doet al voor de derde keer mee met Kunstbende!

Iris doet mee in maar liefst twee categorieën 

“Een vriendin van mij doet al langer mee. Twee jaar geleden vroeg ze of ik het zag zitten om ook mee te doen. Dat leek mij hartstikke leuk. Ik heb toen meegedaan in de categorie theater, samen met een andere vriendin. Al twee jaar doen we iets met horror en ook dit jaar is dat weer het thema.” Aldus Iris. Ze geeft alvast een tipje van de sluier en vertelt dat ze iets met een ouijabord gaan doen.

Dit jaar doet Iris voor het eerst mee aan twee categorieën. Naast theater heeft ze zich ook ingeschreven voor de categorie Taal. Het horror thema komt ook hier in terug. “Je hoort niet zo vaak dat iemand in deze categorie een spannend verhaal vertelt, dus ik hoop dat ik hiermee origineel genoeg ben!” Aldus Iris.

Ze kijkt enorm uit naar het optreden, maar ook naar alle andere acts. “Het is leuk om te zien wat iedereen gecreëerd heeft en elkaar daarmee te inspireren. Het is daarnaast ook altijd een gezellige dag. Als iemand nog twijfelt om hier ooit aan mee te doen zou ik zeggen: GEWOON DOEN! Het is misschien spannend de eerste keer, maar dat komt vanzelf goed. Het gaat om de ervaring!”

Wij wensen Iris en alle andere kandidaten heel veel succes!

Omhoog