Vavo studenten tijdens de les

Vavo

Je diploma mavo, havo of vwo halen via een Vavo-opleiding?

Het voortgezet algemeen volwassenen onderwijs (Vavo-opleiding) biedt jou de kans om alsnog je diploma te halen.

Ben je gezakt dan volg je in principe alleen de vakken waarvoor je op het voortgezet onderwijs een onvoldoende hebt gehaald. Zo kun je alsnog een diploma halen met een Vavo-opleiding.

Bij een Vavo-opleiding kun je je ook inschrijven voor certificaten. Je kiest dan alleen de vakken die jou interesseren, wat handig kan zijn als je eerder een verkeerde vakkenkeuze hebt gemaakt. Houd er rekening mee dat er mogelijk andere toelatingseisen gelden voor certificaten. Voor meer informatie, neem contact met ons op via [email protected].

Daarnaast biedt het Vavo ook de Augustus/ september- examens aan. Dit is alleen beschikbaar als je een havo- of vwo-leerling bent. Met de Augustus/ september- examens kun je jouw cijfer voor maatschappijleer verbeteren om alsnog te slagen. Informatie hierover kun je verkrijgen via de decaan van je huidige school.

Over een Vavo-opleiding

Het Vavo bestaat uit de opleidingen mavo (vmbo-t), havo en vwo. Alle Vavo-opleidingen worden in Goes aangeboden; in Terneuzen alleen havo in 1 jaar en havo in 2 jaar. Onze intensieve Vavo-opleidingen hebben een hoog tempo waarbij een grote mate van zelfstandigheid, discipline en inzet vereist is. Zowel het volgen van de lessen, als het maken van de toetsen (conform rooster) zijn verplicht.

Je kunt kiezen voor het volgen van één of meerdere vakken. Voor ieder vak kun je een certificaat krijgen. Heb je voldoende certificaten, dan krijg je een diploma.

Snel en efficiënt de eindstreep halen?

Het Vavo stimuleert jou om zelf verantwoordelijk te zijn voor de studieresultaten. We gaan ervan uit dat je niet alleen de lessen volgt, maar ook voldoende tijd besteedt aan het verwerken van de leerstof; op school in de lessen en in het studiecentrum, maar ook thuis. Om je hierbij te helpen, krijgt iedere student een mentor toegewezen. De mentor houdt bij of je studie naar wens verloopt. Onze interne begeleider kan je helpen bij het oplossen van studie- of andere problemen. Het doel is dat jij op een snelle en efficiënte manier de eindstreep haalt.

Weet je nog niet goed welke opleiding je wilt volgen of wil je meer weten over de Vavo-opleidingen? Maak een afspraak voor een oriënterend gesprek. Ga naar onze opleidingspagina's en kies de gewenste studierichting. Meld je aan via de button “Direct aanmelden”. Uitnodigingen voor plaatsingsgesprekken worden vanaf de tweede helft van mei verstuurd. Pas na het plaatsingsgesprek ben je definitief ingeschreven. Handige tip: schrijf je in vóór de zomervakantie en vergroot zo je kans op plaatsing.

Intake en aanmelden voor een Vavo-opleiding

Wil jij je aanmelden? Ga dan naar onze opleidingspagina's en meld je aan! Weet je nog niet goed welke Vavo-opleiding je wilt gaan volgen? Kijk op de pagina Intake en aanmelden voor meer informatie over de aanmeldprocedure en toelatingseisen. 

Meer over intake en aanmelden

Onze Vavo-opleidingenKom eens langs!

Ben je geïnteresseerd in het volgen van mavo, havo of vwo via het Vavo? Bezoek dan onze open dag en maak kennis met Scalda! 

Zaterdag 22 juni 2024
Je bent welkom van: 9:30u tot 11:30u
Stationspark 39, Goes voor mavo, havo & vwo

Dinsdag 25 juni 2024
Je bent welkom van: 16:00u tot 18:00u
Stationspark 39, Goes voor mavo, havo & vwo
Vlietstraat 11a, Terneuzen voor havo

Behaal een Cambridge English certificaat!

Wil jij je onderscheiden van anderen? Of ben je op zoek naar een extra uitdaging naast een Vavo-opleiding? Neem dan deel aan het Cambridge English B2 First programma van Scalda. Een Cambridge diploma wordt officieel erkend door vele universiteiten, hogescholen en werkgevers en staat erg goed op je cv. 

Lees alles over het Cambridge English certificaat

Contactinformatie

Bezoekadres: 
Vlietstraat 11a, 4535 HA Terneuzen

Postadres:
Postbus 102, 4530 AC Terneuzen

0115 - 64 16 00
Omhoog