Voor ouders/verzorgers

Voor ouders/verzorgers

De betrokkenheid van ouders/verzorgers is een belangrijke succesfactor voor het studiesucces van onze studenten. We vinden het dus van belang om u goed te informeren. Via MijnScalda delen wij informatie en nieuws.

MijnScalda voor ouders/verzorgers

MijnScalda is een webportaal waarin studenten, ouders/verzorgers, stagebedrijven en medewerkers toegang krijgen tot op hen toegespitste informatie, nieuws en applicaties. Iedere ouder of verzorger (van studenten jonger dan 23 jaar) die in onze studentenadministratie geregistreerd staat, krijgt een persoonlijk account voor MijnScalda. U kunt nu ook inloggen.

Persoonlijke informative dochter/zoon

Het is mogelijk om als ouder/verzorger via MijnScalda ook inzage te krijgen in persoonlijke informatie van uw dochter/zoon, zoals informatie over aan- en afwezigheid en studieresultaten. Deze informatie staat echter niet standaard in MijnScalda voor ouders/verzorgers. De Wet Bescherming Persoonsgegevens schrijft ons namelijk voor, dat wij persoonlijke informatie over een persoon van 16 jaar en ouder zonder diens uitdrukkelijke toestemming niet met derden mogen delen. Uw dochter/zoon kan u in haar/zijn persoonlijk account via MijnScalda in Eduarte u machtigen zodat u toegang krijgt tot deze informatie.

Ouders toestemming geven tot inzage

Heeft u meer dan één kind dat is ingeschreven bij Scalda?

U kunt dan de opleidingsinformatie van ieder kind apart inzien. Voorwaarde is wel dat u bij Scalda als ouder/verzorger van ieder van de kinderen bekend bent en dat elk kind toestemming geeft de informatie in te zien.

Inloggen op MijnScalda voor ouders/verzorgers

Uw gebruikersnaam voor MijnScalda is gebruikersnaam. Voordat u kunt inloggen, wordt u gevraagd een wachtwoord aan te maken:

  1. Ga naar mijn.scalda.nl
  2. Onder de invoervelden staat het kopje "Bent u ouder of verzorger?"
  3. Klik onder het kopje op wachtwoord aanmaken of kwijt
  4. Klik op wachtwoord vergeten
  5. Volg de instructies op het scherm
  6. U wordt nu teruggeleid naar het aanmeldscherm
  7. Vul uw gebruikersnaam en wachtwoord in
  8. Klik op Aanmelden

Veel gestelde vragen

Wat biedt MijnScalda voor ouders/verzorgers?

We vinden het van belang om u goed te informeren, omdat de betrokkenheid van ouders/verzorgers een belangrijke succesfactor is voor het studiesucces van onze studenten. Via MijnScalda delen wij daarom informatie en nieuws over onze school en over onze onderwijsaanpak. 

Wie heeft er toegang tot MijnScalda voor ouders/verzorgers?

Iedere ouder of verzorger (van studenten jonger dan 23 jaar) die in onze studentenadministratie geregistreerd staat, krijgt een persoonlijk account voor MijnScalda voor ouders.

Hoe krijg ik toegang tot MijnScalda voor ouders/verzorgers?

Ouders/verzorgers van nieuwe studenten krijgen een brief, via de mail op het bij ons bekende privé e-mailadres, met een inlognaam en inloginstructies.

Heb ik als ouder/verzorger via MijnScalda inzage in persoonlijke informatie van mijn dochter/zoon (zoals aan- en afwezigheid en studieresultaten?

De privacywetgevingschrijft ons voor, dat wij persoonlijke  informatie over een persoon van 16 jaar en ouder zonder diens uitdrukkelijke toestemming niet met derden mogen delen. Uw dochter/zoon kan u machtigen tot het inzien van informatie over de eigen studieloopbaan, zoals aan- en afwezigheid en studieresultaten.Zij/hij kan dit aangeven in haar/zijn persoonlijk account in MijnScalda voor studenten.

Omhoog