Scalda richting Scheepvaart

Scheepvaart

De wereld ligt aan je voeten met een scheepvaart opleiding

Ben jij op zoek naar een scheepvaart opleiding met afwisseling en avontuur? Dan ben je bij ons aan het goede adres! De maritieme mbo-opleidingen bij Scalda zijn met avontuur en veel afwisseling namelijk nooit saai! Je wordt voorbereid op een verantwoordelijke en uitdagende baan in de maritieme techniek sector en je krijgt de kans om de wereld te verkennen. Met onze opleidingen liggen de kansen op een mooie carrière direct binnen je bereik. Ben jij er klaar voor?

Maritiem en Logistiek College De Ruyter

Waarom kiezen voor een scheepvaart opleiding?

  • Sterke band met het bedrijfsleven
  • Zicht op een baan
  • Praktijkgericht onderwijs
  • Uitdagende stages, dichtbij of ver weg
  • Avontuurlijk en dynamisch

Mbo Scheepvaart: Welke opleiding past bij jou?

Klaar voor een uitdagende en verantwoordelijke baan in een dynamische wereld? Altijd al in de zeevaart willen werken en ben je klaar voor een scheepvaart opleiding? Bij de opleiding Maritiem Officier alle schepen Nautisch of Technisch ga je aan de slag als officier op de koopvaardij. Tijdens je specialisatie kun je doorgroeien tot je eindrang, kapitein of hoofdwerktuigkundige (HWTK). Liever op kleine schepen aan de slag? Dat kan bij de opleiding Maritiem Officier kleine schepen, Nautisch of Technisch. Tijdens deze maritieme opleiding vaar je op schepen van maximaal 3000 GT en/of kW. Je kunt hierbij zowel in de machinekamer als op de brug werken.

Zie jij het zitten om op containerschepen, tankers of duwstellen te werken? Dit zijn binnenvaartschepen waarmee goederen en personen worden vervoerd over de binnenwateren in Europa. Als Matroos Binnenvaart werk je als ondersteuning voor de Kapitein Binnenvaart en/of de Schipper Binnenvaart.

Klaar voor een geavanceerde hightechindustrie? In de visserij kom je terecht op schepen die zijn voorzien van de allernieuwste snufjes op het gebied van veiligheid, communicatie en navigatie. Behalve liefde voor de visserij, heb je ook zeker gevoel voor techniek nodig. Herken jij jezelf daarin? Dan kun je gaan voor de opleiding Maritiem Officier Kleine Schepen Visserij (SW5) of Stuurman werktuigkundige zeevisvaart werkgebied SW6.

Kies één van deze scheepvaart opleidingen en ontwikkel jezelf tot professional in de maritieme sector en ontdek de hele wereld!

Kamers in Vlissingen

Om een kamer te zoeken en te huren in (de omgeving van) Vlissingen kun je terecht bij Accommodation Portal Vlissingen. Deze organisatie beheert een groot bestand van kamers die allemaal voldoen aan de lokale en nationale eisen.  Verder werken zij nauw samen met de gemeente Vlissingen, woningbouwvereniging L'éscaut, studentenverenigingen en andere lokale verhuurders.

Accommodation Portal Vlissingen
Kamerverhuur L'escaut
Campus Vlissingen

Contactinformatie

Bezoekadres: 
Boulevard Bankert 130, 4382 AC Vlissingen

Postadres: 
Postbus 22, 4380 AA Vlissingen

0118 - 55 87 00
Omhoog