Richting Toerisme en Recreatie

Toerisme en Recreatie

Houd je van reizen en organiseren?

Wil je er alles aan doen een ander een ongelofelijke en mooie vakantie te bezorgen? Kies dan voor een Toerisme- en Recreatieopleiding bij Scalda!

Binnen de toerismebranche is het jouw taak om de vrije tijd van een ander prettig te laten verlopen. Je verkoopt en organiseert (zaken)reizen, begeleidt toeristen, voert animatieprogramma’s uit en/of verricht receptiewerk. Dat kan bij een reis- of verkeersbureau of touroperator, achter een informatiebalie van evenementen-, congresbureaus en VVV’s of als standplaatshostess/reisleider.

Samen met toonaangevende bedrijven over heel de wereld leiden wij jou op tot een echte reisprofessional. Binnen onze toerisme- en recreatieopleidingen word je zo hoog en breed mogelijk opgeleid. Je gaat direct aan de slag in de toeristische omgeving Zeeland. 

Wil je je ontwikkelen tot wereldburger en ben je geïnteresseerd in andere talen en culturen? Ben je gastvrij, dienstverlenend, flexibel, representatief, oplossingsgericht en een organisator? Duik dan in deze dynamische wereld met kans op een uitdagende baan in Nederland of het buitenland!

Waarom kiezen voor Toerisme en Recreatie?

  • Sterke band met het bedrijfsleven
  • Regionale, nationale en internationale contacten
  • Uitdagende stages, dichtbij of ver weg
  • Kleinschalig en persoonlijk onderwijs
  • Studeren in je eigen tempo
  • Volop baankansen en doorgroeimogelijkheden

Welke opleiding past bij jou?

Wil jij een toerisme- en recreatieopleiding doen? Dan kun je twee kanten op. Als je aan de slag wil met het organiseren en begeleiden van entertainment zoals sport- en spelactiviteiten en animatieprogramma’s, kun je terecht bij de opleiding Zelfstandig Medewerker Leisure & Hospitality. Wil je daarnaast ook leidinggeven binnen een team? Kies dan voor de opleiding Leidinggevende Leisure & Hospitality.

Ga je liever aan de slag aan de receptie van een hotel, recreatiebedrijf, camping of vakantiepark? Dan is de opleiding Zelfstandig Medewerker Travel & Hospitality iets voor jou. Als je kiest voor de opleiding Leidinggevende Travel & Hospitality word je ook getraind in het leidinggeven binnen jouw team.

Kies je voor de Zeeuwse Praktijkroute Horeca-Toerisme? Dan ga je vanaf dag één aan de slag in de praktijk. Je wordt in het bedrijf opgeleid in de toerisme en recreatie branche.

Zeeuwse Praktijkroute Horeca-Toerisme

Wil jij graag aan de slag in de horeca of het toerisme? Ben jij praktijkgericht en steek je graag de handen uit de mouwen? Wil jij je mbo-diploma halen, maar zit je liever niet in de schoolbanken? Dan is de Zeeuwse Praktijkroute Horeca-Toerisme iets voor jou!

Meer informatie over de Praktijkroute

Word jij dé Hospitality-professional van de toekomst? 

Beroepen in de hospitality-branche zijn gericht op gastvrijheid waar de gast centraal staat. Als Hospitality-professional verken je verschillende vakgebieden vanuit de praktijk en je oriënteert je op verschillende (internationale) doelgroepen, trends en ontwikkelingen in de zeer dynamische hospitality-branche, waaronder die van toerisme, recreatie, evenementen en horeca. Kom alles te weten over Hospitality-professional

Inspira Eventz

Inspira Eventz is een evenementen bureau opgericht door studenten van Toerisme en Recreatie in Middelburg. Onze studenten maken met hun creatieve ideeën en veel inspiratie gezamenlijk ieder evenement tot een groot succes. Zo kunnen wij als hostesses ingezet worden, we organiseren en begeleiden bij beurzen, bijeenkomsten, zakelijke reizen en bedrijfsuitjes. 

Neem voor meer informatie contact met ons op!
Stichting Inspira Eventz, Podium 15, 4337 WV Middelburg
[email protected]

Contactinformatie

Bezoekadres: 
Podium 15, 4337 WV Middelburg

Postadres: 
Postbus 7047, 4330 GA Middelburg

0118 - 55 83 00
Omhoog