Cambridge English

Cambridge English

Behaal een Cambridge English certificaat!

Wil jij je onderscheiden van anderen? Of ben je op zoek naar een extra uitdaging naast je opleiding? Neem dan deel aan het Cambridge English B2 First programma van Scalda. Een Cambridge diploma wordt officieel erkend door vele universiteiten, hogescholen en werkgevers en staat erg goed op je cv. 

Wat is Cambridge English?

Cambridge English B2 First is één van de vijf cursussen van Cambridge waarop verschillende niveaus van de Engelse taal worden getest. Denk hierbij aan spreken, luisteren, lezen en schrijven. Je volgt de lessen voornamelijk online zodat je zelf kunt bepalen wanneer je hier aan werkt. Daarnaast zijn er klassikale lessen die op jouw rooster afgestemd worden. Tijdens de cursus oefen je intensief op de verschillende onderdelen van het examen. Dit examen vindt in juni plaats op de Hogeschool Zeeland in Vlissingen.

Wie kan deelnemen?

Wanneer je een opleiding bij Scalda volgt kun je deelnemen aan de cursus. Hiervoor krijg je een persoonlijke code. Je betaalt alleen het examen, voor de lessen worden geen kosten gerekend en het boek krijg je in bruikleen. Als je twijfelt aan je niveau kan je van te voren een toets doen.

Doe de Cambridge English test

Ervaring van een deelnemer

“Ik was erg onzeker over mijn kunde in de Engelse taal. Met Cambridge wist ik dat ik meer zelfvertrouwen zou krijgen. Ik heb nu zelfs een Engelstalige baan en ik bel veel makkelijker met internationale vrienden. Mijn onzekerheid is zo goed als weg. Ik had bij het examen zelfs zo goed gescoord dat ik een certificaat hoger heb behaald dan waar ik mij voor had ingeschreven, C1 in plaats van B2.

Op het vavo volgde ik drie vakken en werkte ik aan mijn profielwerkstuk. Daarnaast volgde ik Cambridge English. Ik denk dat ik er elke week maar een paar uurtjes  mee bezig was.  Het viel enorm mee. Ook hebben we veel handige tips gekregen van de docent. Daar heb ik veel aan gehad.

Ik zou het schoolvak Engels omschrijven als theorie en Cambridge meer als praktisch. Cambridge is veel meer ingericht op de praktijk. Waarbij je bij de Engelse lessen vooral werkt aan grammatica en teksten verklaren, gaat Cambridge meer over het echt begrijpen van de taal en het gebruik daarvan.

Ik ben erg dankbaar voor alle kennis en ervaring die ik heb opgedaan. Wanneer je van plan bent te reizen, internationale vrienden hebt, je kans op werk wilt vergroten of omdat je de Engelse taal ontzettend leuk vindt, zou ik dit zeker doen! Het is de moeite waard!”

 

Omhoog