Richting Zorg en Welzijn

Zorg en Welzijn

Heb jij een hart dat staat als een huis?

Jij wilt graag met mensen werken. Je helpt, verzorgt, begeleidt, ondersteunt en vangt ze graag op. Of dat nu kinderen zijn of senioren. Je biedt hen gepaste zorg, een luisterend oor of een helpende hand. Je bent betrokken, empathisch en integer. Kortom, jij bent écht een mensenmens. Kun jij je hier helemaal in vinden? Dan is een mbo-opleiding in de Zorg en Welzijn branche iets voor jou.

De zorg is een goede investering in jouw toekomst! De verwachting is namelijk dat de werkgelegenheid in de sector Zorg blijft toenemen. Een opleiding in de zorg geeft je vooruitzicht op verantwoordelijk en boeiend werk. Ga jij straks aan de slag als zorg- of welzijn professional?

Zorg en Welzijn


Waarom kiezen voor Zorg en Welzijn?

 • Praktijkgericht onderwijs
 • Volop doorgroeimogelijkheden
 • Sterke band met het bedrijfsleven
 • Kleinschalig onderwijs
 • Zicht op een baan

Welke zorg of welzijn opleiding past bij jou?

Wanneer je je goed kan inleven in lerende kinderen en zelf leergierig bent, kun je starten met de opleiding Kindprofessional. Vind jij het een uitdaging om jonge kinderen in een liefdevolle, zorgzame omgeving te begeleiden en een bijdrage te leveren aan de opvoeding? Dan is de opleiding Kindprofessional wellicht iets voor jou. Als Kindprofessional ben je Medewerker Kinderopvang, Onderwijsassistent en/of Gespecialiseerd Medewerker Kinderopvang.

Mensen met een verstandelijke- of lichamelijke beperking, ouderen of mensen die niet meer thuis kunnen wonen en dat juist wel graag willen, hebben ondersteuning nodig om een leven te kunnen leiden zoals ze dat het liefste doen. Sta je te springen om je handen uit de mouwen te steken? Kijk dan eens bij onze opleiding Zorgprofessional. Als Zorgprofessional ben je Mbo-Verpleegkundige, Verzorgende-IG en/of Medewerker Maatschappelijke Zorg.

Wil jij graag anderen helpen vanuit jouw ervaring? Als ervaringsdeskundige zet jij jouw eigen hulpverleningstraject in bij het herstel van je cliënten. De opleiding Ervaringsdeskundige / Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen is samengesteld in samenwerking met Emergis

Zie jij jezelf eerder in de Assisterende Gezondheidszorg? Dan is een opleiding tot Apothekersassistent, Doktersassistent of Tandartsassistent wellicht iets voor jou.

Onze opleidingen

Zeeuwse Praktijkroute Ouderenzorg

Wil je graag aan de slag binnen de ouderenzorg, maar zit je liever niet in de schoolbanken? Dan is de Zeeuwse Praktijkroute Ouderenzorg (ZPO) iets voor jou. Je kunt deze op zowel niveau 3 als niveau 4 volgen. 

Meer informatie over de Praktijkroute 

Ben jij een echt mensenmens?

Kijk eens goed naar de pagina “Ben jij een echt mensenmens?”. Hierop staan de basiseigenschappen van iedere welzijnswerker. Natuurlijk word jij tijdens je opleiding in deze kernkwaliteiten gecoacht. Toch is het fijn dat je deze eigenschappen al een beetje in huis hebt. Zo weet je zeker dat je het in je hebt om een goede welzijnswerker te worden. Lees verder 'Ben jij een écht mensenmens?'

Zeeuwse Praktijkroute Gehandicaptenzorg

Tijdens de Zeeuwse Praktijkroute Gehandicaptenzorg (ZPG) ga je gelijk aan de slag bij één van de zorgorganisaties: ’s Heeren Loo, Philadelphia, Gors en Zuidwester. Je wordt in de praktijk opgeleid tot Medewerker Maatschappelijke Zorg en Verzorgende-IG in de gehandicaptenzorg.

Meer informatie over de Praktijkroute

Wijkleerbedrijf Wel-Zo Actief

Het Wijkleerbedrijf Wel-Zo Actief is een project van Scalda. In het wijkleerbedrijf lopen jonge mensen stage voor een vak in de zorgsector en/of de welzijnssector. Dat doen ze uit naam van Wel-Zo Actief, bij u thuis! Zo bieden zij u een helpende hand. Uiteraard begeleidt door professionele gediplomeerde werknemers van Scalda. Meer over Wel-zo Actief

 

 • Scalda doet mee aan Ontdek de Zorgweek

  Ontdek de Zorgweek
 • Aanmelden voor de nieuwe opleiding Zorgprofessional is gestart

  Praktijkroute Gehandicaptenzorg
Richting Zorg en Welzijn - potloden

Contactinformatie

Bezoekadres Goes: 
Bessestraat 4 
4462 CM Goes

Bezoekadres Terneuzen: 
Vlietstraat 11a
4535 HA Terneuzen

Postadres Goes: 
Postbus 2102 
4460 MC Goes

Postadres Terneuzen: 
Postbus 102
4530 AC Terneuzen

0113 - 55 80 00
Omhoog