Richting Techniek

Techniek

Alles om je heen heeft op de één of andere manier met techniek te maken. Hoe kan het dat je ’s morgens een douche kunt nemen? Hoe zit de motor van een auto in elkaar? Veel dingen gaan met techniek gemakkelijker, sneller en worden vaak ook leuker! Een samenleving zonder techniek? Dat is toch ondenkbaar?

We bieden veel verschillende opleidingen aan, op verschillende niveaus. Wil je werken op een laboratorium of juist aan de slag als schilder, het kan bij ons allemaal. Wij dagen jou uit jezelf te ontwikkelen, zodat je na je studie succesvol kunt gaan werken. En in de techniek kun je bijna altijd direct aan de slag!

Waarom kiezen voor een Mbo Techniek opleiding?

  • Sterke band met het bedrijfsleven
  • Praktijkgericht onderwijs
  • Zicht op een baan
  • Vol doorgroeimogelijkheden
  • Diversiteit

Mbo Techniek: Welke opleiding past bij jou?

Altijd al storingen willen verhelpen? Willen klussen aan elektrotechnische of werktuigkundige apparaten en installaties? Aan de slag in de machinebouw? Of juist aan het werk als ontwikkelaar? Dan is één van de engineering opleidingen echt iets voor jou.

Sta jij al klaar om je labjas aan te doen? Als Allround Laborant controleer je de monsters die je binnenkrijgt en maak je ze klaar voor analyse. Dan begint het testen of onderzoeken. Als Chemisch-fysisch analist ga je nog een stapje verder. Je onderzoekt de kwaliteit van een product, je test of verbetert zo (nieuwe) producten. Jij zoekt de antwoorden over wat de kwaliteit van voedsel, papier, glas, maar ook rubber en plastic is.

Kriebelen je handen al om aan de slag te gaan in de installatie- en/of elektrotechniek? Je houdt je bezig met het aanleggen, onderhouden en repareren van werktuigkundige- en elektrotechnische installaties. Je werkt aan datanetwerken, telecominstallaties of gebouwbeheersystemen. In dit vak kom je in veel verschillende gebouwen en heb je veel contact met mensen. En als je wilt werken aan écht grote projecten? Kun je aan de slag als Middenkaderfunctionaris Bouw en Infra.

Niet zo technisch aangelegd dat je aan installaties wilt knutselen? Maar wil je wel lekker met je handen bezig zijn? Kies dan voor schilder, metselaar of timmerman of juist voor de medewerker technische dienst. Dan ben je een echte alleskunner, een klusser die in een handomdraai de irritaties van anderen wegwerkt. Of wil je juist aan de slag met verschillende constructies, ga dan voor een opleiding in de grond, water en wegenbouw.

Word jij enthousiast van grote fabrieken? Durf jij in te grijpen als daar iets misgaat? Of wil je zelfs leidinggeven en medewerkers aansturen? Dit kan je behalen met de opleiding Procesoperator B of C.

Werken in de voedsel- en verpakkingsindustrie aan mechatronische apparaten? Aan de slag met staaf-, plaat-, profiel- en pijpmateriaal? Of met een draai- en freesmachine? In de metaal- en werktuigbouw heb je een wereld aan mogelijkheden. En ben jij op je gelukkigst als je knutselt aan auto’s? Kies dan een opleiding binnen de richting Mobiliteit. Geef de auto een onderhoudsbeurt of stel de diagnoses bij lastige storingen. Binnen mobiliteit kun je het allemaal leren.

Centrum voor Top Techniek

Het Centrum voor Top Techniek (CTT) is een state-of-the-art praktijklocatie voor technisch onderwijs in Zeeuws-Vlaanderen. Het is ontstaan vanuit een gezamenlijk initiatief van het onderwijs (vmbo, mbo, bedrijfsscholen) en het bedrijfsleven met als doel om technisch beroepsonderwijs in de regio te behouden en te versterken.  Het CTT is gevestigd binnen Scalda op locatie Terneuzen. 

Kom alles te weten over het Centrum voor Top Techniek

Behaal een Cambridge English certificaat!

Geef je opleiding én je carriérevooruitzichten een boost met het Cambridge English certificaat! Wil je een streepje voor hebben wanneer je solliciteert? Ben je van plan om door te studeren in het hbo? Vind je het belangrijk om een internationaal erkend certificaat te halen? Dan is Cambridge English een waardevolle aanvulling op je opleiding! Lees meer over Cambridge English

 

 

Technum

Verschillende techniekopleidingen van Scalda vinden plaats in Technum. Een ultramodern opleidingscentrum dat uniek is in Nederland. Technum beschikt over moderne multimediale leercentra en hightech praktijk- en practicumruimtes voor onder meer de bouw- en infratechniek, metaaltechniek, procestechniek, elektrotechniek en motorvoertuigentechniek. In Technum maak je jouw ambities waar! 

Kom alles te weten over het Technum

Stage in het buitenland?

Bij Scalda vinden we het belangrijk dat jij de mogelijkheid krijgt een buitenlandervaring op te doen. En dat vinden wij niet alleen: zowel de Nederlandse als Europese overheid wil graag dat meer mbo-studenten een tijdje naar het buiten­land gaan. Een belangrijke reden hiervoor is dat de arbeids­markt steeds internationaler wordt en het dus heel goed mogelijk is dat je later bij een bedrijf terecht komt dat ook in het buitenland werkt. Een unieke ervaring dus, die een positieve bijdrage levert aan je ontwikkeling tot professional in de techniek en het staat ook nog eens prima op je CV! Lees meer over stage in het buitenland

 

Windenergie is de toekomst. Ook die van jou?

Nederland maakt werk van duurzame energie. Stroom opwekken met windmolens gaat daarin de grootste rol spelen. Dat betekent dat er heel veel vakmensen nodig zijn die kunnen werken aan het assembleren, bouwen en onderhouden van windenergieparken en alles wat daarbij komt kijken. Op land, maar vooral ook op zee. Doe jij mee?

Lees meer over WindDock

Contactinformatie

Bezoekadres: 
Edisonweg 4A, 4382 NW Vlissingen

Postadres: 
Postbus 22, 4380 AA Vlissingen

0118 - 55 88 00
Omhoog