Procesoperator B
Je zorgt ervoor dat het productieproces in een fabriek goed verloopt. Als er iets mis dreigt te gaan, kun je ingrijpen, bijsturen of storingen verhelpen. Ook zorg je ervoor dat de kwaliteit van de producten die gemaakt worden goed is en goed blijft. Je doet dat met allerlei bedienings- en controleapparatuur.
Branche: Procestechniek
Opleidingsduur: 2 jaar
Niveau: 3
Leerweg(en): BOL & BBL
Locatie(s): Terneuzen
Crebo: 25762
Alles is erop gericht om je straks in de praktijk zo goed mogelijk van start te laten gaan. Zo vinden de lessen plaats in een omgeving die veel lijkt op wat je binnen het bedrijfsleven kunt verwachten. Je werkt met de nieuwste technieken en de leeropdrachten zijn uitdagend en afgestemd op echte praktijksituaties. De vakdocenten benutten hun kennis en ervaring uit het bedrijfsleven om je optimaal voor te bereiden op je toekomst als vakman of -vrouw.
Het bedrijfsleven is kind aan huis bij de opleiding Procestechniek. Regionale bedrijven denken mee over zaken als de opleidingsopzet, jouw gewenste praktijkvaardigheden en je benodigde kennis. Samen met het bedrijfsleven zorgen we voor boeiend, praktijkgericht en modern onderwijs.
Als je toegelaten wilt worden voor deze opleiding dien je in het bezit te zijn van:
- een vmbo-k, -g of -t diploma met wiskunde of natuur- en scheikunde I als examenvak of;
- een mbo-diploma niveau 2 of;
- *een dienstverband van een vastgesteld aantal uur bij een erkend leerbedrijf. Je kunt hiervoor kijken op stagemarkt.nl.
* Let op: bij een aantal bedrijven kun je al starten op je 16e of 17e, maar bij veel bedrijven moet je 18 jaar zijn. Zorg ervoor dat je een bedrijf hebt gevonden voor je de opleiding start. Heb je hier vragen over? Neem dan contact op.
Om je inzicht te bieden in de financiële kant van deze opleiding, tref je hieronder een specificatie aan van de opleidingskosten. Naast het wettelijk geregelde lesgeld gaat het daarbij om de aanschaf van onderwijsbenodigdheden en andere schoolkosten. Een gespecificeerde beschrijving van de kosten vind je in onderstaand PDF bestand.
Op onze open dagen maak je kennis met de opleidingen van Scalda, proef je de sfeer en ontmoet je studenten en docenten. Wil je alvast kennismaken met stagebedrijven? Ook dat is mogelijk. Tijdens de open dagen bereid je je optimaal voor op jouw studiekeuze!
Op een ander moment onze locatie(s) bezoeken?
Kom dan naar een inloopdag of meeloopdag! Deze vinden het hele schooljaar plaats.
Na het succesvol afronden van de opleiding Operator B kun je werk vinden bij allerlei bedrijven binnen de procesindustrie. Denk daarbij aan de metaalproductenindustrie, elektrotechnische industrie, machine-industrie, levensmiddelenindustrie, of rubberindustrie. Na je niveau 3-opleiding kun je doorstromen naar een niveau 4-opleiding.
Keuzedelen
Als onderdeel van deze opleiding kun je één of meer keuzedelen volgen. Binnen deze opleiding worden de volgende keuzedelen aangeboden:
- K0443 Verbreding procesoperator in de productie-industrie, geschikt voor niveau 3 en 4
- K0418 Verdieping meng- en scheidingstechnieken industriële processen geschikt voor niveau 3
- K0421 Verdieping productietechniek industriële processen geschikt voor niveau 3
Je kunt ook een keuzedeel volgen dat door een andere opleiding wordt aangeboden. Hiervoor moet je een verzoek indienen. Voorwaarde is dat er geen overlap is met de opleiding die je volgt, en dat het voor Scalda praktisch gezien mogelijk is om dit te organiseren (bijvoorbeeld vanwege het lesrooster).
Tijdens je opleiding word je hierover nader geïnformeerd.
- Beschrijving van de keuzedelen.
- Algemene informatie over keuzedelen.
Ontdek de branche: Procestechniek
In de branchevideo’s vertellen studenten en docenten over onze opleidingen en kom je erachter wat je echt leuk vindt!
Er zijn in totaal meer dan 50 video’s live opgenomen, die je nu allemaal kunt terugkijken. Genoeg te ontdekken dus. Ontdek hier alvast de branche: Procestechniek.
Routebeschrijving
Vul hieronder je vertrekpunt in en maak een routebeschrijving naar onze locatie.