Procesoperator C

 • Niveau 4

Als Procesoperator C kun je terecht komen in een leidinggevende functie. Hiervoor is organisatietalent een pré. Je moet flexibel zijn en om kunnen gaan met veel verschillende werkzaamheden tegelijk. Goed communiceren is belangrijk, omdat je met veel verschillende mensen moet werken. Zowel schriftelijk als mondeling kun je uitleggen wat je bedoelt. Je bent zorgvuldig en nauwkeurig, want je bent vaak aan het werk met dure machines. Je stelt die machines en apparatuur in en je spoort storingen op. Daar heb je technisch inzicht en een analytisch denkvermogen voor nodig.

Toevoegen aan je favorieten
 • scalda drop
  Je moet voor deze opleiding heel precies zijn, netjes werken en zorgvuldig met dingen omgaan. Die eigenschappen herken ik wel bij mezelf. Ik sta er niet bij stil dat techniek een ‘mannen branche’ is. Bovendien volgen er steeds meer meiden de opleiding.
  Evi van Hoeve
  Operator C
 • scalda drop
  Je bent vrij om zelf je diensten in te delen, zolang aan het einde van de shift de werkzaamheden maar klaar zijn.
  Nadine van Geersdaele
  Procesoperator C
 • scalda drop
  Tijdens mijn stage heb ik ervaren hoe leuk het is om storingen op te sporen en te verhelpen.
  Max Hein
  Maintenance Engineer

Alles is er op gericht om je straks in de praktijk zo goed mogelijk van start te laten gaan. Zo vinden de lessen plaats in een omgeving die veel lijkt op wat je binnen het bedrijfsleven kunt verwachten. Je werkt met de nieuwste technieken en de leeropdrachten zijn uitdagend en afgestemd op echte praktijksituaties. De vakdocenten benutten hun kennis en ervaring uit het bedrijfsleven om je optimaal voor te bereiden op je toekomst als vakman of -vrouw. 

Het bedrijfsleven is kind aan huis bij het College voor Maintenance en Procestechniek. Regionale bedrijven denken mee over zaken als de opleidingsopzet, jouw gewenste praktijkvaardigheden en je benodigde kennis. Samen met het bedrijfsleven zorgt het College voor Maintenance en Procestechniek voor boeiend, praktijkgericht en modern onderwijs.

Keuzedelen 2017 /2018
Als onderdeel van deze opleiding kun je één of meer keuzedelen volgen. Binnen deze opleiding worden de volgende keuzedelen aangeboden:

 • Verdieping Organische chemie 1
 • Verdieping maintenance in de procesindustrie, geschikt voor niveau 4
 • Voeding, procestechniek
 • Oriëntatie op ondernemerschap
 • Duurzaamheid in het beroep D

Je kunt ook een keuzedeel volgen dat door een andere opleiding wordt aangeboden. Hiervoor moet je een verzoek indienen.  Voorwaarde is dat er geen overlap is met de opleiding die je volgt, en dat het voor Scalda praktisch gezien mogelijk is om dit te organiseren (bijvoorbeeld vanwege het lesrooster).

Tijdens je opleiding word je hierover nader geïnformeerd.

 

De toelatingseisen voor de BOL-opleiding zijn:

 • een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg in de sector techniek of landbouw;
 • een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg in de sector economie of welzijn met wiskunde of nask1 in het pakket;
 • een overgangsbewijs naar havo 4 of vwo 4.

De toelatingseisen voor de BBL-opleiding zijn:

 • een mbo-diploma Procesoperator B.  

Om je inzicht te bieden in de financiële kant van deze opleiding, tref je hieronder een specificatie aan van de opleidingskosten. Naast het wettelijk geregelde lesgeld gaat het daarbij om de aanschaf van onderwijsbenodigdheden en andere schoolkosten. Een gespecificeerde beschrijving van de kosten vind je in onderstaand PDF bestand.

Download kostenoverzicht 1ste en 2de leerjaar (PDF)

Download kostenoverzicht overige leerjaren (PDF)

Na je opleiding op niveau 4 kun je aan het werk als Operator C of kun je doorstromen naar het hbo. Er is echter alleen direct sprake van een toelatingsrecht tot het hbo wanneer de huidige opleiding en de toekomstige opleiding qua inhoud op elkaar aansluiten. Kijk op de website van de opleiding van jouw keuze of je in dat geval toelaatbaar bent.

Vlietstraat 11a Terneuzen

Vul een straat- en plaatsnaam in om een routebeschrijving te maken naar onze locatie.