Stage in het buitenland

Studeren in het buitenland

Op reis met Scalda

Verbreed je horizon bij Scalda! Doe internationale ervaring op met een buitenlandse stage, uitwisselingsproject of taalcursus (in het buitenland) tijdens je mbo-opleiding! Dit heeft verschillende voordelen:

  • het staat goed op je CV
  • je ontmoet andere mensen en culturen
  • afhankelijk van het land leer je misschien een nieuwe taal
  • je doet volop nieuwe ervaringen op
  • je ontwikkelt jezelf op persoonlijk en professioneel gebied

Stage in het buitenland

Bij de meeste opleidingen kun je in het buitenland stage lopen. Zo zijn er al studenten naar Spanje, Duitsland, België en Curaçao geweest en hebben een onvergetelijke ervaring opgedaan. In overleg met je mentor kun je uitzoeken wat de mogelijkheden zijn.

Internationale vakwedstrijden

Via internationale vakwedstrijden kun je ook internationale ervaring opdoen. Studenten bij Scalda doen bijvoorbeeld heel succesvol mee met de Skills Heroes vakwedstrijden. Bij winst van het NK kan je bij diverse opleidingen naar het EK of zelfs het WK. Hoe tof is dat!

Internationale uitwisseling

Diverse opleidingen organiseren jaarlijks uitwisselingsprojecten met scholen in het buitenland of gaan voor een project een aantal weken naar het buitenland. Zo zijn onze bouwstudenten in Polen gaan helpen bij het restaureren van gebouwen, gaan onze sportopleidingen elk jaar naar trainingskamp in Frankrijk en gaan studenten van diverse opleidingen naar Portugal.

Internationalisering op school

Internationale ervaring opdoen dicht bij huis, ook dat doen we bij Scalda. Via online samenwerkingen maak je contact met studenten uit het buitenland of werken je samen aan internationale projecten. Ook binnen het vak burgerschap is bij Scalda veel aandacht voor de internationale en multiculturele samenleving.

Cambridge English

Wil je jouw talenkennis verbreden of later wellicht bij een internationaal bedrijf aan de slag? Dan is een cursus Cambridge English wellicht wel iets voor jou. Zo weet je zeker dat jij je wel verstaanbaar kunt maken, waar je ook komt. Inmiddels bieden we zowel B2 First als C1 Advanced aan.

Iedereen een internationale ervaring!

We vinden het belangrijk dat iedereen de mogelijkheid heeft om internationale ervaring op te doen. Daarom is het vaak mogelijk om voor stages in het buitenland en uitwisselingsprojecten een Erasmus+ beurs aan te vragen. Dit is een Europese beurs waarmee je jouw reis- en verblijfskosten in het buitenland (deels) kunt betalen.

Erasmus+ Accreditatie

Scalda beschikt sinds 2022 over de Erasmus+ Accreditatie. Organisaties met een Erasmus Accreditatie hebben laten zien dat zij duidelijke en toekomstbestendige internationaliseringsplannen hebben en hier de komende jaren verder mee aan de slag willen.

Verhalen

Meer nieuws
Omhoog