Monteur elektrotechnische installaties

Niveau 2

Naast het aanleggen, onderhouden en repareren van een elektrotechnische installatie, zorg jij ook voor datanetwerken, telecominstallaties en gebouwbeheersystemen. Je maakt in een werkplaats / werkveld elektrotechnische onderdelen of complete producten. Het inregelen en testen ervan hoort er vanzelfsprekend ook bij, want je hebt de zorg voor het afleveren van een kwaliteitsproduct. Als monteur heb je een uitvoerende en vaktechnisch begeleidende rol.

Leerjaar 1: In het eerste leerjaar krijg je de vakken elektriciteit en schakelingen 1 & 2, wisselspanning en logische schakelingen. Daarnaast krijgt je ook vakkennis installeren. Verder ook de vakken Nederlands, rekenen en burgerschap. Ook maak je een praktijkverslag.

Leerjaar 2: In het tweede leerjaar krijg je de vakken driefasen en energie-omzetting, installaties in woning en utiliteit 1 & 2, en regels van het vak. Verder de vakken Nederlands, rekenen en burgerschap. Hier maak je 2 praktijkverslagen en tenslotte een assessment.

Opleidingsgids

  Als je toegelaten wilt worden voor deze opleiding dien je in het bezit te zijn van:

  • een vmbo-b diploma* of;
  • een mbo-diploma niveau 1 (Entreeopleiding) of; 
  • een afgeronde vakmanschapsroute; 
  • een dienstverband van een vastgesteld aantal uur bij een erkend leerbedrijf. Je kunt hiervoor kijken op www.stagemarkt.nl. Maar je kunt ook direct naar Vrienden van Elektro en Installatie Techniek, zij kunnen je daar ook bij helpen. Mail naar [email protected] voor meer informatie of maak een afspraak!

  *Een vmbo-diploma in de sector Techniek met wis- en natuurkunde is een pré. 

   Om je inzicht te bieden in de financiële kant van deze opleiding, tref je hieronder een specificatie aan van de opleidingskosten. Naast het wettelijk geregelde lesgeld gaat het daarbij om de aanschaf van onderwijsbenodigdheden en andere schoolkosten. Een gespecificeerde beschrijving van de kosten vind je in onderstaand PDF bestand.

   Download kostenoverzicht (PDF)

   Na de niveau 2-opleiding kun je aan het werk als Monteur elektrotechnische installaties, of kun je doorstromen naar een niveau 3-opleiding.

   Keuzedelen

   Als onderdeel van deze opleiding moet je twee keuzedelen volgen. Binnen deze opleiding worden op dit moment de volgende keuzedelen aangeboden: 

   • K0984 Engels A1/A2 in het beroepsonderwijs 
   • K0030 Duurzaamheid in het beroep C 
   • K0225 Inspelen op innovaties geschikt voor niveau 3 

   Je kunt ook een keuzedeel volgen dat door een andere opleiding wordt aangeboden. Hiervoor moet je een verzoek indienen.  Voorwaarde is dat er geen overlap is met de opleiding die je volgt, en dat het voor Scalda praktisch gezien mogelijk is om dit te organiseren (bijvoorbeeld vanwege het lesrooster).

   Tijdens je opleiding word je hierover nader geïnformeerd.

   Kerncompetenties

   Competenties die belangrijk zijn voor deze opleiding zijn:

   • Nauwkeurigheid
   • Ordelijkheid
   • Probleemoplossend vermogen
   • Zelfstandigheid
   • Technisch inzicht
   • Zorgvuldigheid


   Ontdek de branche: Elektrotechniek

   In de branchevideo’s vertellen studenten en docenten over onze opleidingen en kom je erachter wat je echt leuk vindt!

   Er zijn in totaal meer dan 50 video’s live opgenomen, die je nu allemaal kunt terugkijken. Genoeg te ontdekken dus. Ontdek hier alvast de branche: Elektrotechniek

   Routebeschrijving
   Vul hieronder je vertrekpunt in en maak een routebeschrijving naar onze locatie.

   Omhoog