Vakman grond-, water- en wegenbouw (GWW)

Niveau 2

Als gww-er verricht je werkzaamheden in de sector grond-, water- en wegenbouw, een onderdeel van de bedrijfstak bouw-infra. Je werkt voor kleine, middelgrote of grote bedrijven of als zzp-er. Je houdt je bezig met de aanleg en het onderhoud van infrastructurele werken. Het gaat hierbij om diverse wegconstructies, bestratingen, waterbouwkundige constructies, oeverconstructies en rioolconstructies. De werkzaamheden worden voornamelijk buiten uitgevoerd, waardoor je afhankelijk bent van weersomstandigheden. Je bent praktisch ingesteld, je kunt geconcentreerd en zelfstandig werken en je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Je bent klantvriendelijk, kunt goed communiceren en in teamverband werken. Verder ben je bekend met de regelgeving op het gebied van veiligheid, arbo en milieu en handel je daar ook naar. Je bent je bewust van de risico’s die het niet naleven van deze regelgeving met zich meebrengt.

Alles is er op gericht om je straks in de praktijk zo goed mogelijk van start te laten gaan. Zo vinden de lessen plaats in een omgeving die veel lijkt op wat je binnen het bedrijfsleven kunt verwachten. Je werkt met de nieuwste technieken en de leeropdrachten zijn uitdagend en afgestemd op echte praktijksituaties. De vakdocenten benutten hun kennis en ervaring uit het bedrijfsleven om je optimaal voor te bereiden op je toekomst als vakman of -vrouw.

  Als je toegelaten wilt worden voor deze opleiding dien je in het bezit te zijn van:

  • een vmbo-b diploma of;
  • een mbo-diploma niveau 1 (Entreeopleiding) en;
  • een dienstverband van een vastgesteld aantal uur bij een erkend leerbedrijf. Je kunt hiervoor kijken op www.stagemarkt.nl. Maar je kunt ook direct naar Bouwmensen, zij kunnen je daar ook bij helpen. Mail naar [email protected] of bel 0113-232484 voor meer informatie.

  Om je inzicht te bieden in de financiële kant van deze opleiding, tref je hieronder een specificatie aan van de opleidingskosten. Naast het wettelijk geregelde lesgeld gaat het daarbij om de aanschaf van onderwijsbenodigdheden en andere schoolkosten. Een gespecificeerde beschrijving van de kosten vind je in onderstaand PDF bestand.

  Download kostenoverzicht (PDF)

  Na je niveau 2-opleiding kun je als vakman GWW aan het werk of kun je doorstromen naar de niveau 3-opleiding Allround vakman GWW. 

  Keuzedelen

  Als onderdeel van deze opleiding kun je één of meer keuzedelen volgen. Binnen deze opleiding worden op dit moment de volgende keuzedelen aangeboden:

  • Bestratingsprofielen
  • Duurzaamheid in het beroep B
  • Werken met hulpmiddelen en machines voor mechanisch straten

  Je kunt ook een keuzedeel volgen dat door een andere opleiding wordt aangeboden. Hiervoor moet je een verzoek indienen.  Voorwaarde is dat er geen overlap is met de opleiding die je volgt, en dat het voor Scalda praktisch gezien mogelijk is om dit te organiseren (bijvoorbeeld vanwege het lesrooster).

  Tijdens je opleiding word je hierover nader geïnformeerd.

  Kerncompetenties

  Competenties die belangrijk zijn voor deze opleiding zijn:

  • Ruimtelijk inzicht
  • Discipline 
  • Flexibiliteit 
  • Met je handen werken
  • Lichamelijke belastbaarheid 
  • Samenwerken 


  Ontdek de branche: Gebouwde omgeving

  In de branchevideo’s vertellen studenten en docenten over onze opleidingen en kom je erachter wat je echt leuk vindt!

  Er zijn in totaal meer dan 50 video’s live opgenomen, die je nu allemaal kunt terugkijken. Genoeg te ontdekken dus. Ontdek hier alvast de branche: Gebouwde omgeving

  Routebeschrijving
  Vul hieronder je vertrekpunt in en maak een routebeschrijving naar onze locatie.

  Omhoog