Scalda studenten leveren weer topprestatie op het NK Skills vakwedstrijden in ‘s-Hertogenbosch

25 maart 2024
Skills Heroes groepsfoto

Vorige week hebben 22 Scalda studenten vanuit 18 verschillende vakrichtingen mee gedaan aan het Nationaal Kampioenschap voor beroepen mbo: Skills The Finals. Twee dagen lang hebben ruim 600 studenten hun skills laten zien tijdens de NK wedstrijden in de Brabanthallen in ‘s-Hertogenbosch. Scalda is al jaren zeer succesvol tijdens deze vakwedstrijden, maar de concurrentie wordt steeds heftiger. Toch hebben we maar liefst 7 medailles in de wacht gesleept.

Trots 

“Het zijn geweldige dagen,” Bianca van der Meijden, Skills Coördinator Scalda. Spanning, presteren onder druk, leuke mensen ontmoeten, concurrentie en een super team studenten om je heen. Naast de euforie van de winnaars zijn er ook wel teleurstellingen te verwerken. Iedere student doet zijn uiterste best en voor ons zijn de deelnemers allemaal toppers. Ze behoren sowieso allemaal bij de beste beroepsbeoefenaars van Nederland. Dat alleen is al een top prestatie!”

Medailles

Dit jaar hebben we maar liefst 7 medailles in de wacht gesleept, ondanks de steeds heftiger wordende concurrentie. Een geweldige prestatie waar we als Scalda ontzettend trots op zijn! Door ongekende passie en vakmanschap stijgen de studenten boven zichzelf uit tijdens deze vakwedstrijden. Goed vakmanschap is erg waardevol in onze maatschappij en op deze manier brengen we dat weer extra onder de aandacht. Uiteraard zijn we trots op alle studenten die hebben meegedaan, want ze behoren sowieso allemaal bij de top van Nederland!

“Hard werken loont! Je doet het niet voor niets! Meer dan je best kun je niet doen en ik ben heel trots!” Aldus Cailynn Speel die de bronzen medaille binnensleepte voor de vakrichting Kapper.

Medaille: Vakrichting: Naam: Woonplaats
Goud CAD-tekenaar Noud Meesen Zaamslag
Goud Elektrotechnicus gebouwen John Eggebeen 's-Gravenpolder
Zilver Entree Bouwen, wonen en onderhoud (team 2) Joep Veth en Djayla Regeer Vlissingen en Hoek
Zilver Apothekersassistent Masa Ghali Graauw
Zilver Verzorgende IG Danischa van Loon Goes
Zilver Dierverzorger Eloise Bakker Goes
Brons Kapper Cailynn Speel Westdorpe

 

Docenten pluim

Binnen het Skills Heroes-traject staan voornamelijk studenten in de spotlight. Maar WorldSkills Netherlands zet ook docenten die zich uitzonderlijk hebben ingezet in het zonnetje. Tijdens het evenement Skills The Finals is daarom de Docenten Pluim uitgereikt. We zijn ontzettend trots dat onze docent Derek Meijer deze in ontvangst heeft genomen! “Wat een eer dat ik de docenten pluim in ontvangst heb mogen nemen namens alle docenten. Ik wil WorldSkills Netherlands bedanken voor het fantastische event om mbo studenten in het zonnetje te zetten. Daarnaast wil ik ook mijn onderwijsinstelling Scalda bedanken voor alle mogelijkheden en kansen die ik heb gekregen. Echt fantastisch.“ Aldus Derek.

Derek weet studenten als geen ander te inspireren, uit te dagen en te ondersteunen tijdens de lessen van het keuzedeel Excellent Vakmanschap. Onze Skills-coördinator, Bianca van der Meijden, prijst Derek voor zijn innovatieve aanpak in het lesgeven. “Door het organiseren van activiteiten zoals weerbaarheidstrainingen en workshops over succesvol presenteren, betrekt Derek zijn studenten op een unieke manier bij hun vakgebied. Zijn benadering gaat verder dan traditionele lesmethoden en biedt studenten de mogelijkheid om hun vaardigheden te ontwikkelen op zowel professioneel als persoonlijk niveau. Ik hoor de positieve reacties op Dereks manier van lesgeven. Hij kan echt een connectie maken en een inspirerende leeromgeving creëren.”

Een van de studenten die door Derek is begeleid, deelt deze positieve ervaring: "Hij is supergezellig met studenten en biedt heel veel persoonlijke begeleiding aan. Bij deze docent kun je echt jezelf zijn en hij zal je altijd in je waarde laten." Wij zijn trots en blij dat Derek onderdeel is van ons team. Hoe hij een ondersteunende en inclusieve leeromgeving creëert, waarin studenten zich gewaardeerd voelen, is voor ons heel belangrijk. Bedankt Derek!

Talentvolle vmbo’ers vallen ook in de prijzen bij finale Skills Talents

Op donderdag 21 maart 2024 vond ook de nationale finale van Skills Talents plaats in de Brabanthallen in ‘s-Hertogenbosch. Er zijn twintig vmbo-leerlingen van acht verschillende scholen uit de regio Zeeland die als team ‘Powered by Scalda’ met tien vakrichtingen hebben meegedaan. De teams behaalden 1 zilveren en 3 bronzen medailles! Daarnaast hebben we met het regioteam ook de derde plaats behaald! Iets om trots op te zijn.

Er werd gestreden in teams van twee leerlingen in tien verschillende wedstrijden. Deze teams hebben zich gekwalificeerd tijdens de kwalificatierondes, georganiseerd op diverse Scalda locaties. Rinus de Blaaij van het Lodewijk College laat weten dat de leerlingen meedoen met Skills Talents om zich voor te bereiden op hun examens, om zichzelf verder te ontwikkelen en noemt daarbij dat het een mooie opstap naar Scalda is, naar een vervolgopleiding op het mbo. “De leerlingen genieten enorm, het enthousiasme straalt er vanaf, ze zijn relaxed en goed voorbereid.”

Uitreiking
De prijsuitreiking was een waar spektakel, met een spetterende opening van Yung Waste, Daniël Blokx & Barbarossa van Music Production lab. De presentatie lag in de ervaren handen van Marije Zuurveld en Rens Merkelbach. Natuurlijk was de hoogste eer op het immens grote podium voor de leerlingen, die daar vol trots hun medaille in ontvangst namen.

Wedstrijd Skills Talents School Medaille
Bouwen, Wonen, Interieur Calvijn College Krabbendijke - Kerkpolder Brons
Mobiliteit en Transport Calvijn College Krabbendijke - Kerkpolder Brons
Tuinontwerp en -aanleg Calvijn College Krabbendijke - Kerkpolder Zilver
Zorg en Welzijn Calvijn College Krabbendijke - Kerkpolder Brons

 

Omhoog