Eindejaarsexpositie Bloem, groen en styling

8 juni 2023
student bloem expositie

Tijdens expositie ‘Flowers of Music’ op woensdag 7 juni werden de eindopdrachten van de studenten van de opleiding Bloem, groen en styling beoordeeld. De eindejaarsexpositie vond plaats in de aula van Scalda-locatie Stationspark in Goes.

De examenopdracht van de laatstejaarsstudenten bestond uit een tafelversiering in een zelfgekozen thema waarbij verschillende technieken moesten worden toegepast. Tijdens het examen waren de studenten na maandenlange voorbereidingen gefocust bezig. Hierna werden zij beoordeeld door twee assesoren en hoorden ze meteen dat ze allemaal geslaagd zijn!  

Eindopdracht

Ook de eerste- en tweedejaarsstudenten moesten een eindopdracht maken en exposeren voor een cijfer. De eerstejaarsstudenten lieten hun creativiteit de vrije loop rondom het thema ‘Flowers of Music’. Dit resulteerde in creatieve creaties.

Deveney bij haar eindopdracht

 

Het kunstwerk van eerstejaarsstudent Deveney was gebaseerd op het liedje ‘Photograph’ van Ed Sheeran. “Toen het thema bekend werd gemaakt begon ik met schetsen op papier. Hierna heb ik een fotoframe gemaakt van hout. De foto’s met mijn vrienden en familie geven er een persoonlijke touch aan. Het was een uitdaging om voor het eerst een groot bloemwerk te maken. Het steekwerk dat ik tijdens mijn stage leerde en de theorie uit de lessen kon ik allemaal toepassen. Het was een aantal weken werk maar het was het waard! Ik ben er best tevreden over."  

Verpakking ontwerpen

De tweedejaarsstudenten kregen de opdracht om een verpakking te ontwerpen en creëren aan de hand van de huidige trends waarin bloemen vervoerd kunnen worden. Er is onder andere een fietstas voor bloemen ontworpen, een cadeautas met een omslag voor een bloempot, een verpakking rondom steekschuim waarin een bloemstuk is gestoken, wat dus zowel decoratief als praktisch is.

Geslaagde expositie

Bloemdocente Jeannet van Duijn-Ridder is erg trots op haar studenten. “Ieder jaar staan de studenten tijdens deze dag onder grote spanning. De arrangementen moeten binnen een bepaalde tijd af. De beoordeling volgt op dezelfde dag en ’s-avonds kwamen familieleden, stagebieders en andere belangstellenden de expositie bewonderen. Wij kijken weer terug op een mooie expositie! “

Omhoog