Scalda start met pilot ‘Junior Praktijk Programma’ in samenwerking met industrie-partners in de regio

13 juni 2023
JPP_banner

In september start Scalda met de pilot van het ‘Junior Praktijk Programma’ voor de BOL-opleidingen Procestechniek & Maintenance. Met deze pilot gaat Scalda in samenwerking met de industrie-partners de uitdaging aan in het vinden van meer technisch talenten voor de toekomst en deze gezamenlijk op te leiden. Op 12 juni 2023 is de intentieverklaring getekend door Scalda en de industrie-partners.

Het JPP  is een BOL-opleiding Procestechniek & Maintenance niveau 3 en 4 voor studenten vanaf 16 jaar. Op deze manier kunnen de studenten op een eerder stadium in het opleidingstraject werkervaring opdoen en zullen er tijdens de opleidingen minder studenten afvallen.

Naast de bekende school- en BPV-dagen, zullen de studenten ook apprentice dagen krijgen. Tijdens deze dagen vindt leren plaats in een gesimuleerde/geconditioneerde omgeving op het bedrijf waar op de pauzeknop gedrukt kan worden. Dit betekent dat er ruimte is tijdens de uitvoering van activiteiten voor een aanleren van knowhow, vaardigheden, evaluatie en reflectie op uitvoering.

Omhoog