VeVa-studenten zetten zich in voor sponsorloop: VeVa Marcheert

17 juni 2022
VeVa Marcheert

Vandaag is een belangrijke dag voor onze VeVa-studenten. Zij zetten zich namelijk in voor het goede doel door middel van een sponsorloop: VeVa Marcheert. De studenten laten zich sponsoren voor een 16km-mars langs de kust van Walcheren.

16km-mars
Ze brengen deze ochtend eerst een bezoek aan het Bevrijdingsmuseum in Nieuwdorp en vertrekken daarna naar het landingsmonument in Vlissingen waar de sponsorloop start. De studenten marcheren in correct gevechtstenue met 60l-rugzak 16 kilometer langs de kustlijn van Walcheren naar de Shermantank op de zeedijk bij Westkapelle. Tussendoor zijn er enkele rustmomenten met aangrijpende speeches van veteranen. Aan het einde van de mars krijgen ze allemaal een Challenge Coin uitgereikt, een mooi aandenken aan deze bijzondere uitdaging.

VeVa Marcheert
VeVa Marcheert is een initiatief van de stichting Hulp voor Helden in het kader van nationale Veteranendag op 25 juni 2022. Deze stichting zet zich al 150 jaar in voor het welzijn van militairen, veteranen en hun thuisfront. De opbrengst van sponsorloop VeVa Marcheert gaat naar deze stichting die projecten, gericht op het welzijn van militairen en veteranen en hun thuisfront, stimuleert, initieert en financiert. Zij verdienen erkenning, waardering en steun voor dit beroep dat gepaard kan gaan met eenzaamheid, onbegrip en soms zelfs een traumatische ervaring.

Steun onze studenten
Kom jij de VeVa-studenten aanmoedigen langs de route? Of draag een steentje bij en sponsor ze via deze link.

Omhoog