Scalda-student Antonio Guequierre spreekt op ‘40 jaar Four Freedoms Awards’ in Koorkerk in Middelburg

17 oktober 2022
Scalda-student Antonio Guequierre spreekt op ‘40 jaar Four Freedoms Awards’ in Koorkerk in Middelburg

De Four Freedoms Awards is een jaarlijks evenement dat een prijs toekent aan mannen, vrouwen en organisaties, die met hun inzet en prestaties toewijding hebben laten zien aan de idealen die president Frank Roosevelt in zijn historische ‘’Four Freedoms’-speech in 1941 benoemde. Afgelopen vrijdag vond de prijsuitreiking plaats in Middelburg, waar Antonio Guequierre, derdejaarsstudent Junior accountmanagement, sprak over het onderwerp Freedom of Speech.

Four Freedoms

Voor het voortbestaan van een duurzame democratie was het volgens president Roosevelt noodzakelijk is dat iedereen recht heeft op vier fundamentele mensenrechten: vrijheid van meningsuiting, vrijheid van godsdienst, vrijwaring van gebrek en vrijwaring van angst. Heel mooi dus dat hier jaarlijks aandacht voor is. De Roosevelt Foundation vindt het belangrijk om de jeugd bij dit onderwerp te betrekken. Daarom worden er ook studenten van Zeeuwse scholen gevraagd om een bijdrage te leveren.

Spannende speech

Dit jaar was student Antonio een van de uitverkorenen. Hij gaf een zeer pakkende speech over zijn beleving van vrijheid in Nederland. Docent Patrick Boonman heeft hem aangedragen. Hij dacht voor deze editie meteen aan de derdejaarsstudenten, omdat zij door de coronapandemie steeds buiten de boot vielen en nog geen leuke activiteiten hadden gehad. Spreken op de Four Freedoms Awards is niet niks. “Ze moeten Engels spreken voor een grote groep mensen. Dat is natuurlijk heel spannend. Antonio durfde het aan. Hij heeft zijn speech helemaal zelf geschreven. Daarna hebben we de tekst samen met Nina de Jong, docent Engels, gefinetuned. Vorige week mocht hij zijn speech steeds oefenen voor verschillende klassen om te wennen aan het spreken voor een groep. Hij was dus heel goed voorbereid en hij heeft het super gedaan!”

Jubileumeditie

De ‘Four Freedoms Awards’-ceremonies vinden in de oneven jaren plaats in New York en in de even jaren in Middelburg, omdat de voorouders van Roosevelt uit Zeeland kwamen. Afgelopen vrijdag vond het jubileumevenement ’40 jaar Four Freedoms Awards’ dus plaats in de Koorkerk in Middelburg. Op deze historische locatie vond in oktober 1982 ook de eerste uitreiking plaats, waar prinses Juliana de International Four Freedoms Award ontving. De afgelopen veertig jaar ontvingen onder andere Nelson Mandela, Malala Yousafzai, Dalai Lama, Desmond Tutu, Sviatlana Tsikhanouskaya en Angela Merkel een award in ontvangst. Prinses Beatrix was dit jaar aanwezig. Zij kreeg het eerste exemplaar van het lustrumboek uitgereikt en heeft de studenten nog even gesproken.

Omhoog