Het Vavo in Middelburg verhuist naar Goes

23 mei 2022
Scalda locatie Stationspark Goes

Het voortgezet algemeen volwassenen onderwijs (Vavo) in Middelburg verhuist in de zomervakantie naar de Scalda locatie aan het Stationspark in Goes. De Vavo-opleidingen worden met de start van het nieuwe schooljaar aangeboden vanuit dezelfde locatie als de groene opleidingen van Scalda. Het Vavo in Terneuzen verhuist niet.

 

Waarom verhuist het Vavo van Middelburg naar Goes?
Het Vavo in Middelburg verhuist naar Goes omdat het schoolgebouw aan de Ravensteijnweg in Middelburg niet langer beschikbaar is voor het Vavo. De gemeente Middelburg wil hier een woonzorglocatie realiseren. De locatie aan het Stationspark in Goes sluit goed aan bij het onderwijs van het Vavo. Het is een sfeervol gebouw met voldoende ruimte voor het verzorgen van de lessen. En het is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Welke opleidingen verzorgt het Vavo en waar?
Met de start van het nieuwe schooljaar 2022/2023 kun je in Goes de opleidingen mavo (vmbo-t), havo, Havo Basisjaar en vwo volgen. In Terneuzen biedt het Vavo alleen het Havo Basisjaar en havo aan. Op beide locaties kun je de opleidingen in vol- of deeltijd volgen.

Over het Vavo
Als je gezakt bent voor het voortgezet onderwijs kun je bij het Vavo de vakken volgen waarvoor je een onvoldoende hebt gehaald of die je nodig hebt voor een vervolgopleiding. Het doel is dat studenten snel en efficiënt de eindstreep halen. De Vavo-opleidingen zijn intensief en studenten zijn zelf verantwoordelijk voor de studieresultaten. Hierin worden onze studenten professioneel ondersteund door de mentor en er is interne begeleiding beschikbaar voor studie- of andere problemen. Zo helpen we de studenten om het beste uit zichzelf te halen en alsnog het diploma te halen of dat ze succesvol kunnen doorstromen naar een mbo-4, hbo of universitaire opleiding.

Meer informatie
Voor meer informatie bezoek onze open dagen en onze website scalda.nl/vavo. De open dagen voor het Vavo staan gepland op:

  • Zaterdag 2 juli - locatie Middelburg, Ravensteijnweg 1 van 9.30 tot 11.30 uur
  • Dinsdag 12 juli - locatie Middelburg, Ravensteijnweg 1 en Terneuzen, Vlietstraat 11a van 16.00 tot 19.30 uur
Omhoog