Twee Zeeuwse bedrijven in de finale van ‘Beste leerbedrijf en beste praktijkopleider van Nederland’

17 mei 2023
Verkiezing beste leerbedrijf en praktijkopleider 2023

Afgelopen maandag, 15 mei 2023, vond het Dit is mbo Ambassadeursgala plaats in Theater Orpheus in Apeldoorn. Hier werden de prijzen uitgereikt voor beste praktijkopleider 2023 en beste leerbedrijf 2023. Twee Zeeuwse bedrijven deden mee in de finale van de landelijke wedstrijd ‘Beste leerbedrijf en beste praktijkopleider van Nederland’. 

Het Dit is mbo Ambassadeursgala is een jaarlijks evenement waarin het mbo in de volle breedte gevierd wordt. Het is een initiatief van de MBO Raad, met een bijdrage van SBB, WorldSkills Netherlands, de AOb en BVMBO. Samen met negen andere bedrijven uit heel Nederland maakte kledingwinkel Bomont in Middelburg kans op de titel 'Beste leerbedrijf 2023'. Zij waren in de voorronde uit 87 bedrijven in de categorie Handel als winnaar gekozen. In de categorie Mobiliteit, transport, logistiek en maritiem was Jan Boelens van voedingsmiddelendistributeur Lineage Logistics in Nieuwdorp geselecteerd als finalist in de verkiezing 'Beste praktijkopleider 2023'.

Uiteindelijk hebben ze de finale niet gewonnen, maar wij zijn ontzettend trots dat zij in hun sector tot winnaar zijn gekozen. En natuurlijk dat wij met hen samenwerken om onze studenten op te leiden tot professionele vakmensen.

Omhoog