Scalda studenten halen half jaar eerder diploma, in coronatijd

10 maart 2022
Geslaagde studenten in coronatijd

Een half jaar eerder afstuderen in coronatijd, is dat mogelijk? De derdejaars studenten Marketing en Communicatie en Juridisch Administratief Dienstverlener hebben bewezen dat het antwoord hierop ‘ja’ is. Voor deze Scalda opleidingen van zakelijke dienstverlening zijn zij hiermee de eerste lichting ‘versnellers’ die is afgestudeerd.

In studentenrestaurant PUUR à la Carte mogen de studenten in het bijzijn van familie de handtekening zetten onder het welverdiende diploma. Coach Caroline Houtepen staat er vol trots naar te kijken. “Ze hebben echt een prestatie van formaat geleverd", vertelt ze. "Bijna twee jaar onderwijs op afstand volgen, vergt veel zelfstandigheid en doorzettingsvermogen. Ze hebben laten zien dat ze hierover beschikken en studeren nu af met prachtige resultaten. Dat is buitengewoon knap.” Caroline benoemt als doorslaggevende factor ook de manier waarop stagebedrijven zich hebben opgesteld. “Vanaf het begin hebben ze proactief meegedacht. Bijvoorbeeld over de invulling van de praktijkexamens. Die moesten toch in een korter tijdsbestek worden afgenomen, terwijl de kwaliteit gewaarborgd moest blijven. Diezelfde flexibele houding werd gevraagd aan de docenten en stagebegeleiders. Dus ook daar is een groot compliment op zijn plaats.”       

Pionierswerk
Teamleider Ineke Veldkamp knikt instemmend. “Dit is hoe we de samenwerking tussen de student, het bedrijfsleven en ons als school graag voor ons zien", vult ze aan. "Deze studenten hebben wat dat betreft echt waardevol pionierswerk verricht. Het past ook bij onze visie dat de student bij ons meer dan ooit de regie heeft over zijn of haar eigen studieroute.

Door het aanbieden van verschillende opleidingsvormen zorgt Scalda ervoor dat het de student hierin optimaal faciliteert. Ineke vertelt dat ze daarom de komende periode het versnellerstraject uitgebreid gaan evalueren. “Het uitgangspunt is dat we het de komende jaren steeds beter kunnen laten aansluiten op het leerproces van de student en de wensen vanuit het bedrijfsleven.”

Bankrekening
En de studenten zelf? Gaan die nu een half jaartje chillen? “Vergeet het maar", zegt Marketing en Communicatie student Julian Baillie met een brede glimlach op zijn gezicht. “Ik heb me al ingeschreven voor de hbo-opleiding Sportmarketing in Tilburg. Dat ik nu een half jaar eerder klaar ben, vind ik alleen maar fijn. Ik heb bijvoorbeeld voldoende tijd om een kamer te zoeken. Omdat ik nu fulltime kan werken, is het voor mijn bankrekening ook niet verkeerd.”

Omhoog