Twee nieuwe artistiek leiders voor MBO DANS

1 november 2023
Nieuwe artistieke leiders mbo dans

Per 1 november staat MBO DANS op het punt een nieuwe fase in te gaan met de benoeming van twee veelbelovende artistiek leiders: Danielle Minnee (1994) en Cheroney Pelupessy (1990). Met een schat aan talent en een fris perspectief zullen deze jonge, getalenteerde krachten de kans krijgen om MBO DANS nog verder door te ontwikkelen. Dit dynamische duo zal de kans krijgen om MBO DANS naar nieuwe hoogten te tillen en een inspirerend nieuw tijdperk in te luiden voor deze mooie dansopleiding.

Danielle en Cheroney vertellen: "De MBO Dansopleiding heeft in de afgelopen vier jaar ingrijpende artistieke veranderingen doorgemaakt onder leiding van Marcia Smeding. Wij als artistiek leidsters zijn vastbesloten deze richting voort te zetten."

De kernwaarde van de nieuwe koers is het ontwikkelen van een artistieke visie bij studenten, met nadruk op stijl-overstijgend werken en het combineren van diverse bewegingsvormen. Onze missie is ruimte bieden voor de persoonlijke artistieke en authentieke ontwikkeling van studenten, waarbij het fuseren van verschillende dansstijlen, culturele en maatschappelijke invloeden, inclusie in dans en multidisciplinair werken wordt aangemoedigd.  Met ons vaste team hechten we grote waarde aan samenwerkingen met hedendaagse dansers en choreografen. Hierbij zijn de actuele ontwikkelingen in de danswereld van belang om zo studenten voor te bereiden op het werkveld als danser, maker en docent.  Naast de artisticiteit van de studenten, zijn kritische zelfreflectie en emotionele volwassenheid belangrijke ontwikkelingen. Het creëren van veerkracht en zelfvertrouwen helpt studenten te navigeren en om weloverwogen keuzes te maken. Wij staan voor autonome dansers met sterke creatieve vaardigheden en een open blik naar de wereld.”

MBO DANS
MBO DANS sinds 2019 verbonden aan Theater de Kring, Roosendaal is een niveau 3 en niveau 4 opleiding waar dansers worden opgeleid tot allround Dansprofessional, die met een open mind, bewust van hun kwaliteiten en vanuit een eigen dansvisie een bijdrage leveren aan de danswereld. Tijdens de opleiding volgt de student een persoonlijke opleidingsroute en ontdekt hij of zij alle aspecten en facetten van de danswereld, van urban contemporary tot hiphop, van podium tot lesgeven en van creëren tot organiseren. Dankzij de vele samenwerkingen met allerlei partners uit het werkveld, staan de dansers vanaf de start met één been in het werkveld. Uniek is de samenwerking met Theater de Kring in Roosendaal. Nog niet eerder in Nederland verbond een mbo-dansopleiding zich aan een theater.

Voor meer informatie over MBO DANS, ga naar www.ikbendans.nl

Omhoog