Scalda docenten helpen bij Sandee Groen Experience

10 mei 2023
scala groen hovenier

Scalda docenten van de opleiding Hovenier zijn op vrijdag 12 mei aanwezig bij de Sandee Groen Experience om vo-scholieren, werkzoekenden en andere geïnteresseerden te voorzien van een groen beleving. De docenten verzorgen een drone vliegdemonstratie en helpen bezoekers bij het besturen van de kraansimulatoren die meegenomen worden vanuit de opleiding.

Bezoekers kunnen naast de activiteiten waar Scalda docenten bij helpen nog veel meer beleven. Ze krijgen een echt kijkje achter de schermen, want wat doet een hovenier eigenlijk allemaal? Bezoekers kunnen onder andere ook een rit maken op het Ztrack parcours, een toekomstbestendige tuin ontwerpen, alles leren over groendaken en meedoen aan de bladblazer contest.

Sandee Groen organiseert de Groen Experience omdat de branche hard op zoek is naar gekwalificeerde hoveniers. Sandee Groen biedt geïnteresseerden naast een betaalde opleiding als hovenier een vast contract aan als het diploma gehaald wordt. Het gaat dan meestal om een BBL-opleiding Hovenier van Scalda Groen. De student volgt één dag per week lessen op onze Scalda locatie Stationspark in Goes en zal vier dagen per week werken bij Sandee. Er is bij Scalda ook een BOL-opleiding Hovenier waarbij de student lessen volgt bij Scalda en daarnaast moet stage lopen. Helix Learning, het organisatieonderdeel van Scalda wat zich bezig houdt met Leven Lang Ontwikkeling, verzorgt o.a. cursussen op dit gebied en biedt de Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners (VHG)-brancheopleidingen aan. 

Benieuwd naar de Sandee Groen Experience? Lees meer op de website van Sandee Groen en kom naar de Experience op vrijdag 12 mei op de Nieuweweg 6 in Kamperland van 12.00 tot 19.00 uur. Toegang is gratis!

Omhoog