Meer dan 1800 geïnteresseerden kwamen de sfeer proeven tijdens open dagen Scalda

29 november 2022
Scalda open dag

Letterlijk een kijkje nemen in de keuken bij het opleidingsrestaurant of de huid- en haarsalon, leren paardrijden of leren besturen van een graafmachine, heftruck of trekker middels een simulatie? Dat kon allemaal op de open dagen van Scalda, en nog veel meer! Met meer dan 1800 geïnteresseerde bezoekers waren de open dagen van Scalda, CIOS Zuidwest-Nederland, MBO DANS en Maritiem en Logistiek College De Ruyter een groot succes te noemen.

‘’Weet je al welke opleiding jou het meest aanspreekt? Dan wijs ik je de weg. En, welke maat sokken heb je?’’ Met deze binnenkomer werden de bezoekers aan de open dagen van Scalda verwelkomd. Met een paar Scalda sokken onder de arm en een grijns op het gezicht liepen geïnteresseerden hopelijk een nieuwe toekomst tegemoet. Soms ietwat onzeker en nog wat zoekende, maar gelukkig waren daar docenten en studenten om hen op te vangen. Zij vertelden graag over de unieke, creatieve en interessante mbo-opleidingen die Scalda te bieden heeft.  

Open dagen 2023 
Heb jij de open dagen nét gemist? Ook in het nieuwe kalenderjaar worden open dagen en informatieavonden gehouden, namelijk op vrijdag 27 januari bij CIOS Zuidwest-Nederland in Dordrecht, op woensdag 1 februari bij MBO DANS, op vrijdag 3 februari op de Scalda locaties en CIOS Zuidwest-Nederland in Goes en op zaterdag 4 februari is de open dag (scheepvaartdag) van Maritiem en Logistiek College De Ruyter. Daarnaast houdt CIOS Zuidwest-Nederland op 20 januari een informatieavond in Roosendaal. Interesse in het opleidingsaanbod? Kom gerust een kijkje nemen. Meld je aan!

Inloop- en meeloopdagen 
Naast open dagen worden ook meeloop- en inloopdagen gehouden. Deze zijn wat kleinschaliger van opzet, maar lenen zich perfect voor het dieper ingaan op persoonlijke vragen. Tijdens de inloopdagen bezoekt een klein groepje leerlingen een locatie van Scalda. Zij krijgen een rondleiding, spreken studenten en docenten en kunnen al hun vragen stellen. De inloopdagen vinden één keer per maand plaats op donderdag, de data zijn te vinden op scalda.nl/studiekeuze

Tijdens een meeloopdag loopt een leerling een dagdeel mee met studenten of in een groep met andere studiezoekers. Op scalda.nl/studiekeuze staat een verwijzing naar de meeloopdagen die op dit moment georganiseerd worden. Dit overzicht wordt het hele jaar door aangevuld. 

Omhoog