Meer dan 1700 geïnteresseerden kwamen de sfeer proeven tijdens open dagen Scalda

7 februari 2023
Scalda open dag

“Hallo, ik heb me aangemeld voor de open dag en ben geïnteresseerd in de opleiding Doktersassistent”, vertelt een jongen bij binnenkomst op de open dag van Scalda. Zijn ouders kijken hem vol trots aan en zien in deze opleiding een mooie toekomst voor hun zoon. “Dit roept hij al sinds zijn achtste, dat hij doktersassistent wil worden.” Met een paar Scalda-sokken en een plattegrond onder de arm, loopt hij vol vertrouwen richting de opleiding. De grote grijns op zijn gezicht bij terugkomst zegt genoeg. En gelukkig was deze leerling niet de enige: met meer dan 1700 geïnteresseerde bezoekers waren de open dagen van Scalda, CIOS Zuidwest-Nederland en Maritiem en Logistiek College De Ruyter een groot succes te noemen.

Waar de ene leerling zelfverzekerd rondloopt door het gebouw, is de ander nog wat onzeker en zoekende. De vele mogelijkheden maken het ook beslist niet gemakkelijk. Gelukkig zijn er genoeg studenten en docenten van Scalda die deze leerlingen op weg kunnen helpen. ‘’Het was echt heel leuk om de open dag mee te maken en verhalen te horen van studenten maar ook zeker van de mannen die werkzaam zijn bij defensie zelf. Nu goed inlezen en nadenken of dit zijn toekomst wordt!", zegt ouder Trudy van Dam uit Ouddorp.

Er waren ook veel bedrijven aanwezig om bezoekers te enthousiasmeren voor hun vakgebied. Vier voorlichtingen van de opleidingen binnen Horeca, Toerisme en Recreatie werden zelfs verzorgd door bedrijven uit het werkveld. Toekomstige studenten en hun ouder(s)/verzorger(s) krijgen op deze manier een goed beeld van de studie én de carrièremogelijkheden.

Aan de Edisonweg in Vlissingen stroomde het vernieuwde Technum vol met geïnteresseerde leerlingen van het voortgezet onderwijs en bedrijven uit de omgeving. Ook de open dag (Scheepvaartdag) van Maritiem en Logistiek College de Ruyter werd druk bezocht door zowel toekomstige studenten als het werkveld. En dat niet alleen: ook oud-studenten, oud-docenten én huidige studenten bezochten de open dag. Iedereen is welkom en dat onderstreept precies waar Maritiem en Logistiek College de Ruyter voor staat: Thuis in maritiem en logistiek onderwijs.

In de aanwezigheid van oud-studenten is Maritiem en Logistiek College de Ruyter beslist geen uitzondering: de open dag van CIOS Zuidwest-Nederland in Goes werd namelijk ook bezocht door veel oud-studenten van de school. Nu kwamen zij de open dag bezoeken met hun kinderen, die er mogelijk voor kiezen om in de voetstappen te treden van hun ouders.

Omhoog