Vitaliteit en Scalda | Fit2Work Week

24 juni 2022
Fit 2 Work

Fit2Work Zeeland organiseerde van 7 t/m 9 juni de Fit2Work Week en Scalda was erbij. Ongeveer 50 Scalda medewerkers gingen voor (nog meer) plezier in hun werk en deden mee aan een of meerdere workshops. Deze werden aangeboden door de deelnemende onderwijs-, zorg- en welzijnsorganisaties uit Zeeland. Scalda verzorgde vier workshops.

Waarom doet Scalda mee?
Scalda vindt het belangrijk dat haar medewerkers met plezier naar het werk gaan. Gezondheid, vitaliteit, motivatie en een goede balans tussen werk en  privé hebben  continu de aandacht. Eva Berrevoets, HRM-adviseur bij Scalda, zegt: ‘’Cursussen waarin de balans tussen privé en werk worden besproken, zijn essentieel. Zeker tegenwoordig met het hybride werken, waardoor de grens vervaagt tussen werk en thuis.’’

Ervaringen Fit2Work Week
Scalda verzorgde de workshops: ‘Hartcoherentie’, ‘Werking van het brein & meditatie (De Rozenbottel)’, ‘Aikido on the job’ en ‘Pilates en brein’ tijdens de Fit2Work Week. Hierdoor kregen de medewerkers de gelegenheid om mee te doen. Het is een week waarin ervaren, bewegen, kennis delen en vooral verbinden en ontmoeten centraal staan.

Petra Burgers volgde de workshops: ‘Yoga, Brein + Lichaam = Vitaliteit + Veerkracht’ en ‘Meer plezier in je werk en leven door persoonlijke groei met kleur’. Petra: “ Wat een fantastische ervaring. Van yoga, naar hartcoherentie, naar wat kleur kan doen in kleding en uitstraling. En tussendoor leuke activiteiten en tips op de vitaliteitsmarkt. Hoe zorg je goed voor jezelf, zowel in privé als in je werk. Echt een cadeautje!”

Sibel de Quelerij, vitaliteitsambassadeur van Scalda, volgde ‘Mindfulness’ en ‘Aikido on the job’. Sibel: ‘’De cursus ‘Mindfulness’ leerde mij om met beide benen op de grond te staan. De bewustwording en handvatten voor focus/rust neem ik mee. Leren door fysiek ervaren, dat is ‘Aikido on the Job’. Omgaan met weerstand, bewust worden van je eigen reactie in bepaalde situaties en dat dit nieuwe mogelijkheden biedt.”

Wat is Fit2Work?
Fit2Work is in 2019 opgezet door Gors, Viazorg en Respont. Juvent sloot in 2020 aan. Het project richt zich op het thema duurzame inzetbaarheid en vitaliteit voor de sectoren onderwijs, zorg en welzijn in Zeeland. Ze zetten een concreet aanbod weg ter ondersteuning en vertaling van het vitaliteits- en duurzame inzetbaarheidsbeleid van de deelnemende organisaties, gericht op de medewerker op de werkvloer. Voor meer informatie check: www.fit2workzeeland.nl.

Omhoog