Scalda ontvangt oorkondes als dank voor hulp aan Oekraïne

21 september 2023
Scalda ontvangt oorkondes als dank voor hulp aan Oekraïne

Scalda heeft afgelopen vrijdag twee oorkondes in ontvangst mogen nemen als dank voor hun hulp aan Nikolaev (Oekraïne). Commissaris van de Koning Han Polman en de burgemeester van Vlissingen Bas van den Tillaar reikten de oorkondes uit tijdens een bijeenkomst in het Prinsenlogement in de Abdij in Middelburg. Één van de oorkondes was specifiek voor studenten van Maritiem en Logistiek College De Ruyter.

De situatie in Oekraïne is helaas nog steeds niet veel veranderd. We horen het allemaal nog dagelijks voorbijkomen op de verschillende media. Voor Olesya Lutsenko, docente bij Maritiem en Logistiek College De Ruyter, komt het nog dichterbij. Haar vader is directeur van een bejaardentehuis in Nikolaev dat tussen Cherson en Odessa ligt.

De aangeboden hulp van Scalda

Gerard Ruedisueli, echtgenoot van Olesya, nam het initiatief het bejaardentehuis te helpen met praktische goederen (aggregaten, matrassen, kleding en incontinentieluiers bijvoorbeeld) en voedsel. Hij kreeg daar al snel veel gewaardeerde hulp bij, uit alle hoeken van de Zeeuwse samenleving. Waarbij ook van Scalda. Zo zijn er onder andere oude EHBO-koffers ingezameld, biedt Scalda een opslagruimte aan voor de ingezamelde spullen, werd het oude meubilair van Scalda Middelburg verzameld en hielpen de studenten met het laden van de hulpgoederen. Daarnaast werden van de donaties van medewerkers en studenten de transportkosten naar Oekraïne betaald.

Omhoog