The English Green Week

10 maart 2022
English Green Week

Van maandag 14 t/m vrijdag 19 maart is het The English Green Week voor Scalda-studenten van opleidingen in de branches bloem, groen en styling, dierverzorging, teelt, veehouderij, paardensport en -houderij en loonwerk. De studenten krijgen de hele week les en activiteiten die volledig in het teken staan van de Engelse taal. Zelfs de lunch is tijdens een aantal dagen van deze week volledig Engels/Amerikaans.

Tijdens de The English Green Week zijn er diverse algemene en branche gerichte workshops en lessen voor studenten die volledig in het Engels gegeven worden. Het is de bedoeling dat studenten hiermee aan hun Engelse uitspraak en woordenschat werken terwijl ze leuke en actieve Engelstalige sporten en workshops uitoefenen.

Op maandagmiddag, dinsdagochtend en dinsdagmiddag zijn er algemene workshops voor de studenten. De studenten doen bijvoorbeeld mee aan een workshop rugby (van een coach uit New Zeeland), highland games, hiphop en breakdance en er is ook een escaperoom.

Daarnaast krijgen studenten van opleidingen in de branche teelt bijvoorbeeld een Engelssprekende gastdocent van de HAS-hogeschool. Studenten van de opleidingen in de branche paardensport en -houderij krijgen een spring- en dressuurles en een workshop natural horsemanship en dat alles uiteraard ook in het Engels.

De studenten en docenten krijgen op maandag en dinsdag een lunch met typisch Engels/Amerikaans thema aangeboden. Op het schoolplein staan diverse foodtrucks die onder andere fish and chips, chicken BLT, tuna melt en vegan pumpkin soup serveren.

Op donderdag is het Saint Patrick's day en wordt de groene loper uitgerold voor de Scalda-locatie aan het Stationspark in Goes. Studenten en docenten van de opleidingen in de branche Bloem, groen en styling delen klavertjes vier uit.

Ook vrijdag staat voor een aantal studenten nog in het teken van The English Green Week. Alle studenten van de opleidingen in de branche paardensport en -houderij gaan op excursie naar een professioneel paardenbedrijf en krijgen daar een Engelstalige rondleiding.

Na een lange periode van beperkingen, is het eindelijk weer mogelijk om naast het reguliere onderwijs ook leuke en uiteraard leerzame activiteiten te organiseren. Dit jaar heeft Scalda voor het eerst een English Green Week, maar het is zeker de bedoeling dit de komende jaren voort te zetten. Omdat studenten steeds enthousiaster worden om stage te lopen in het buitenland, is het organiseren van zo’n week belangrijk. Zo wordt de Engelse taal op een leuke manier gepromoot en kunnen studenten ook eens op een andere manier aan hun Engelse uitspraak en woordenschat werken.

Omhoog