Niveau 1 opleidingen Scalda nu ook in Goes te volgen

1 november 2022
Scalda locatie Bessestraat

Een aantal niveau 1 opleidingen van Scalda, ook wel de entree-opleidingen genoemd, zijn per schooljaar 2022-2023 ook in Goes te volgen. Het gaat om de volgende entree-opleidingen: Assistent dienstverlening of zorg en de B1-Leerroute (met Entree NT2).

Dicht bij huis leren
De entree-opleidingen Assistent dienstverlening of zorg en de B1-Leerroute (met Entree NT2) zijn nu aan de Bessestraat in Goes te volgen. De student kan deze niveau 1 opleidingen ook nog steeds in Middelburg en Terneuzen volgen. De student kan dus dicht bij huis leren en hoeft minder ver te reizen.

Start College
Sinds schooljaar 2022-2023 zijn een aantal niveau 1 en niveau 2 opleidingen van Scalda ondergebracht in het Start College. Binnen Start College wordt gekeken naar de interesses en talenten van een student. Aan de hand daarvan wordt er samen met de student bepaald hoe de opleiding eruit gaat zien. De student krijgt tijd voor oriëntatie bij verschillende opleidingen en beroepen. Zo kan ontdekt worden wat een passende opleiding is. Dit gebeurt niet alleen vanuit de schoolbanken. De student gaat hiervoor ook het werkveld in. De student wordt hierin begeleid door een coach van Scalda.

Tijdens de opleiding zitten niveau 1 en 2 studenten bij elkaar in de klas. Naast de opleidingsspecifieke kennis, leert de student basisvaardigheden. Deze zijn gekoppeld aan de verschillende opleidingen die onder het Start College vallen. Dit maakt het mogelijk dat een student in een vroeg stadium nog kan overstappen naar een andere opleiding binnen het Start College zonder studievertraging op te lopen.

Meer informatie
De entree-opleidingen en het Start College staan op de opendagen op:
Vrijdag 18 november 2022 en vrijdag 3 februari 2023 van 16.00 tot 20.00 uur in Goes, Middelburg, Terneuzen en Vlissingen. Meer informatie over het Start College vind je op: scalda.nl/startcollege.

Omhoog