Zeeuws Zeewier is Super!

1 mei 2023
Scalda_groen_aquacultuur

Onderzoek tijdens Expeditie NEXT op 3 mei met ons mee hoe zeewier ons kan helpen bij een klimaatvriendelijke toekomst! Tijdens dit wetenschapsfestival voor kinderen in Middelburg ontdek je zeewier als gezonde en lekkere vleesvervanger of als vervanger van plastic. Leer meer over verschillende soorten zeewier: proef, voel en ontdek wat er allemaal kan met deze zilte, Zeeuwse planten!

Wist je dat je van zeewier allerlei producten kunt maken? Zoals zonnebrand, plastic, maar ook verschillende soorten eten. Chefkok Wouter Kik, die laatst een Michelinster ontving voor zijn restaurant Codium, maakt live op de stand een sterrensnack! Codium is een zeewiersoort en dat verwerkt hij in het hapje samen met limoenferment, zure room en rettich. Bovendien kun je ook een merengue, oftewel schuimpje, met zeeslapoeder proeven! Wil jij ook experimenteren met eten en dit voor mensen klaarmaken? Onze studenten horeca kunnen je daar alles over vertellen.

Voordat die sterrensnack op je bord ligt moet het zeewier geoogst en getransporteerd worden. Weleens bedacht hoe dat gebeurt? Want hoe zorg je ervoor dat het zeewier op één plek in de zee blijft en daar lekker kan groeien? Studenten Aquacultuur zoeken dat uit tijdens hun opleiding en vertellen jou daar graag meer over tijdens Expeditie NEXT.

In de stand Zeeuws Zeewier is Super werken NIOZ, HZ University of Applied Sciences en Scalda samen. Het wetenschapsfestival duurt van 11.00 tot 17.00 uur. Gratis kaartjes kun je bestellen via de website van het festival.

Omhoog