Overlijden student Scalda tijdens Kickoff Festival

9 september 2022
overlijdensbericht

Tot ons grote verdriet is Rainee Laveist, student Metaal/Werktuigbouwkunde van Scalda, gisteren door een steekincident om het leven gekomen. Klasgenoten en docenten typeren Rainee als vriendelijk, vrolijk en  vooral: altijd bereid om anderen te helpen. Onze gedachten gaan allereerst uit naar Rainee en naar zijn ouders, familie en vrienden. We leven intens met hen mee en wensen ook langs deze weg veel sterkte bij het verwerken van dit grote verlies.

Studenten en medewerkers van Scalda zijn eerder vanmorgen geïnformeerd. De studenten hebben hierover vanmorgen het volgende bericht ontvangen. 

 

+++

Beste student,

Het doet mij verdriet je te moeten informeren dat een student van Scalda gisteravond het slachtoffer is geworden van een dodelijke steekpartij. Het slachtoffer is Rainee Laveist, student van de opleiding BBL-Metaal in Vlissingen. Het incident vond plaats tijdens het Kickoff Festival op het Bellamypark in Vlissingen. Wat een mooi feest was, is op een tragische manier geëindigd.

Onze gedachten gaan allereerst uit naar Rainee en naar zijn ouders, familie en vrienden. We leven intens met hen mee en wensen hen veel sterkte bij het verwerken van dit grote verlies. We denken ook aan de medestudenten en docenten en aan degenen die gisteren getuige waren van het incident en de nasleep ervan. Binnen het cluster Maritiem, ICT en Techniek zal op een gepaste manier worden stilgestaan bij Rainees overlijden. In heel Scalda zal hulp worden geboden aan alle mensen die dat nodig hebben.

Ben jij geraakt door het gebeuren omdat je Rainee kende of omdat je gisteren ter plekke was: praat erover met je mentor of coach en geef het aan als je hulp nodig hebt. Je kunt ook direct contact opnemen met een van de interne begeleiders van jouw opleiding. En voor alle anderen: let op elkaar, zorg voor elkaar, kijk om naar de mensen die hierdoor geraakt zijn.

Met vriendelijke groet,

Namens Bestuur en directie van Scalda,
Veronique van de Reijt, directeur
Hendrik-Jan van Arenthals, voorzitter bestuur

Omhoog