Internationale studenten en docenten Sport en Bewegen bij CIOS Zuidwest-Nederland

11 april 2022
CIOSZWNL sportzomerschool

Van 10 tot 24 april organiseert CIOS Zuidwest-Nederland in Goes in samenwerking met ROC Mondriaan het International Sports Summer School MOVES (ISSM) 2022. 40 studenten en 10 docenten uit vijf landen nemen deel aan verschillende cursussen, sportieve en culturele activiteiten en nog veel meer. Tijdens het verblijf maken zij kennis met Zeeland, Den Haag en Delft en beleven zij optimaal het Oranjegevoel tijdens de Koningsspelen.

MOVES (MObility Vocational Education in Sports) is een samenwerking van 5 mbo-aanbieders: Sportsinstitute Vierumaki uit Finland, New City College uit Londen, EPET uit Portugal en ROC Mondriaan en CIOS Zuidwest-Nederland uit Nederland. Door middel van de twee weken durende sport zomerschool met sportieve en culturele activiteiten verrijken de deelnemers zichzelf en elkaar op zowel persoonlijk als beroepsmatig vlak. De eerste week vindt plaats in Goes en de tweede week in Den Haag en Delft.

 

Vakbekwaam opgeleid

Elke partnerschool neemt deel met 8 studenten en 2 docenten die uit specifieke vakgebieden komen: Voetbal en Sport, Bewegen en Gezondheid (SBG). Studenten worden tijdens de sportzomerschool vakbekwamer opgeleid tot voetbaltrainer of specialist in SBG. Verder bestaat het programma uit kennismaking met sportopleidingen bij CIOS Zuidwest-Nederland en ROC Mondriaan door het volgen van lessen. Daarnaast zijn er vele andere sport en beweegactiviteiten.

 

Kennismaken met Zeeland

Op cultureel vlak maken de buitenlandse studenten en docenten kennis met Zeeland, Den Haag en Delft. Op donderdag 14 april is het Zeeland waarbij ze Veere en Middelburg bezoeken en zijn er strandactiviteiten georganiseerd met diner op het strand van Vlissingen. Tijdens het verblijf participeren ze ook bij de Invictus Games en Koningsspelen zodat het Oranjegevoel optimaal wordt beleefd. 

 

Alle deelnemers zijn vooraf verdeeld over gemixte teams. Om elkaar vooraf te leren kennen hebben studenten en docenten elkaar al een aantal keer online ontmoet om samen activiteiten voor te bereiden die ze uitvoeren tijdens de ISSM.

 

CIOS Zuidwest-Nederland is een samenwerkingscollege van Scalda en Da Vinci College

Omhoog