Scalda trots op beste Nederlandse horeca leerbedrijf De Werf

13 januari 2023
Beste Nederlandse horeca leerbedrijf De Werf

Restaurant De Werf in Veere is het beste leerbedrijf in de Nederlandse horeca. Het kwam donderdag 12 januari als winnaar uit de bus tijdens de horecabeurs Horecava in Amsterdam. Bij restaurant De Werf worden meerdere Scalda studenten met veel passie en ervaring opgeleid voor een baan in de keuken of het restaurant.

Scalda nomineerde Restaurant De Werf voor de landelijke prijs. “De studenten en medewerkers van Scalda nomineerden meerdere bedrijven in Zeeland” aldus Elveerne Mens, Teamleider Gastronomie en Zeeuwse Praktijkroute Horeca-Toerisme bij Scalda. “Het contact wat we met de Werf vanuit de verschillende opleidingen en onderwijsroutes hebben is uniek. De lijntjes zijn erg kort en ze stellen hoge eisen aan de ontwikkeling van de studenten. De student staat hierdoor centraal. Het maakt mij dan ook extra trots dat zij eerste zijn geworden. Ze hebben de prijs meer dan verdiend!”.   

De jury van Beste Leerbedrijf Horeca was erg onder de indruk van de Zeeuwse Praktijkroute Horeca-Toerisme. Een manier van onderwijs geven waarbij de student zijn opleiding alleen nog maar in de praktijk volgt. Restaurant de Werf is een belangrijke partner van Scalda geweest bij de ontwikkeling hiervan.

Michiel Hardy, coach van de Praktijkroute Horeca-Toerisme komt regelmatig voor zijn studenten en de begeleiders van de Werf bij het restaurant: “Ik ben super trots op Bart en Paul Melis van restaurant De Werf en ik ben heel blij met de erkenning dat eindelijk ook een leerbedrijf uit Zeeland het podium krijgt. Zo laten we maar weer eens zien dat we met elkaar het Horeca-vak en -onderwijs in de spotlights kunnen, mogen en misschien wel moeten zetten. Want horeca is gewoon gaaf!

In 2019 won restaurant De Werf de verkiezing van ‘het beste terras van Nederland’, nu winnen ze de hoofdprijs als beste leerbedrijf in de horeca. Dat is een fantastische prestatie.

“Onze studenten worden direct opgenomen in het team van restaurant De Werf en krijgen de ruimte om hun studie vorm te geven en in te richten. We zijn trots op de Werf en de fijne samenwerking!” aldus Joost Beekman, coach Zeeuwse Praktijkroute Horeca-Toerisme.

Volgens de jury heeft De Werf niet alleen bovengemiddeld veel studenten over de vloer, ook het opleidingsplan staat als een huis. Als winnaar mogen Paul en Bart Melis nu samen met SVH een ‘nog beter en aantrekkelijker opleidingstraject ontwikkelen’.

Omhoog