Terugblik: bezoek Minister Dijkgraaf aan Scalda

15 december 2022
Minister Dijkgraaf @ Scalda bakkerij

Op maandag 14 november 2022 bracht minister Robbert Dijkgraaf van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap een bezoek aan Scalda, HZ University of Applied Sciences en University College Roosevelt (UCR). In de aftermovie blikken we nog eens terug op deze dag. Bekijk 'em hier!

Om 15.45 uur werd minister Dijkgraaf op Scalda-locatie Podium in Middelburg ontvangen door een fantastisch optreden van studenten van MBO Dans Goes. Vervolgens sprak hij studenten en docenten over innovaties die Scalda inzet om met partners in instellingen en bedrijven een breed opleidingsaanbod voor Zeeuwse studenten in stand te houden. Ook maakte hij kennis met praktijkroutes voor de domeinen horeca en zorg. In het opleidingsrestaurant Jongleert mocht hij zelf een hertenbiefstuk bakken en in de bakkerij mocht hij – hoe kan het ook anders – bolussen draaien. Bij de praktijkroute van de opleiding Zorgprofessional mocht hij een infuus prikken en met speciale handschoenen ervaren hoe het is om Parkinson te hebben. Bijzondere aandacht was er ook voor het nieuwe Start College. Hier worden de opleidingen van de niveaus 1 en 2 geïntegreerd.

Daarna ging de minister tijdens een zogenaamde Spreek Je Uit-sessie in een informele sfeer in gesprek met zo’n 100 studenten en docenten over het belang van het mbo-onderwijs. Thema’s als kansengelijkheid en stages, innovatie van het onderwijs en de rol van onderzoek in het mbo kwamen aan bod. Het bezoek aan Scalda werd afgesloten met een heerlijk diner in opleidingsrestaurant Jongleert, dat werd verzorgd door de studenten van verschillende horeca-opleidingen.

Omhoog