Studenten winnen The Blooming Battle tijdens het Varend Corso

27 juni 2023
Scalda Bloem groen styling studenten op de boot tijdens Blooming Battle

Studenten van de opleiding Bloem, groen en styling wonnen op zondag 25 juni The Blooming Battle, een wedstrijd tussen studenten van bloemsierkunst-opleidingen van diverse groene mbo-scholen uit heel Nederland. De studenten van Scalda gingen er vandoor met de eerste prijs voor hun boot met het thema Abba - Mamma Mia.

Varend Corso Westland

Varend Corso Westland is een jaarlijks evenement en duurt drie dagen. Het was alweer de 24e editie van de botenstoet. Van donderdag 22 juni t/m zondag 25 juni trok de stoet van vijftig fleurige boten door de wateren van Westland, Schipluiden, Maassluis, Vlaardingen en Delft. Het is het enige varende corso in Nederland en sinds 2021 opgenomen als wereld-erfgoed.

Thema

Het thema van deze editie was ‘On Stage’. Langs de route genoot het publiek van alle prachtige bloemen en bracht zijn stem uit op de mooiste boten. Er waren prijzen te vergeven in verschillende categorieën: commerciële en niet-commerciële deelnemers, Jeugdcorso, de Johan Huisman-bindersprijs (arrangeursprijs), de innovatieprijs, de figuratieprijs en Tuinderij publieksprijs.

Eerste prijs Blooming Battle

Dit jaar was er voor de tweede keer een Blooming Battle: een wedstrijd tussen studenten van bloemsierkunstopleidingen van diverse groene mbo-scholen uit heel Nederland. De diverse scholen namen het met in totaal acht boten tegen elkaar op en uiteindelijk kwam Scalda als winnaar uit de bus met hun boot ‘Abba – Mama Mia’. “Onze studenten hebben hun ongekende energie en enthousiasme laten zien deze week, van begin tot eind!”, vertelt Jeannet.

Team Scalda

Docente Bloem, groen en styling Jeannet van Duijn-Ridder en het team van studenten, Abigail, Deveney, Niala, Savannah, Isis en Dominika, waren een hele week op locatie voor dit grootse evenement. Jeannet: “De groep van dit jaar was een hele nieuwe groep ten opzichte van vorig jaar. Allemaal eerstejaarsstudenten die een topprestatie hebben geleverd.”

Voorbereidingen

In februari begonnen de voorbereidingen voor The Blooming Battle al. Jeannet: “De studenten moesten eerst een plan bedenken, een ontwerp maken en materialen kiezen. Het plan presenteerden ze twee keer aan de organisatie voor een go/no-go moment. De gehele voorbereiding, uitvoering en het verzorgen van de boot tijdens het corso telde ook mee in de beoordeling.”

Studenten op de boot tijdens Varend Corso
Omhoog