Scalda werkt samen met Markies Catering aan een gezond voedingsbeleid

23 november 2023
Meer informatie over het Voedingsbeleid

Markies Catering werkt samen met Scalda aan een gezond voedingsbeleid volgens de Richtlijnen Gezondere Kantines.

Scalda doet veel om een veilig sociaal- gezond klimaat te maken voor onze studenten. Op school is het belangrijk om gezonde keuzes te maken, zoals genoeg bewegen, niet roken en goed eten en drinken. Omdat jongeren veel tijd op school doorbrengen, wil Scalda dat ze hier, net als thuis, worden aangemoedigd om gezond te kiezen.

Markies Catering heeft het Akkoord Gezonde Voeding op Scholen ondertekend https://jogg.nl/akkoord-gezonde-voeding-op-scholen en werkt samen met Scalda om een aangepast assortiment aan te bieden dat voldoet aan de gezonde eisen van het Voedingscentrum: Richtlijnen Gezondere Kantines.

De nieuwe richtlijnen zijn gebaseerd op resultaten uit wetenschappelijk (praktijk)onderzoek. Daardoor weten we zeker dat wat we doen nu en op in de toekomst effect heeft. We houden regelmatig een kantinescan om te checken hoe het gaat. Het aanbod in onze kantines is dus niet alleen lekker, maar ook verantwoord. Last but not least, Scalda heeft watertappunten gecreëerd, waar je gratis vers gezond drinkwater kan tappen.

Meer informatie

Lees meer over ons Voedingsbeleid op onze website.

Omhoog