Kick-off SmartCirculair Bouw OntwerpChallenge

13 februari 2023
smart circulair

De kick-off van de SmartCirculair Bouw OntwerpChallenge is geweest! Scalda studenten Bouwkunde, Infra, Mediavormgeving en Groen gaan met deze challenge aan de slag!

Het doel

Het doel: het maken van een ontwerp voor de fysieke inrichting van de Kenniswerf. Zo zijn ze bij de KAAP | Innovatiepunt bijvoorbeeld benieuwd hoe een modern en duurzaam ontwerp van de ontwikkel- test- en demolocatie eruit zou moeten zien volgens studenten.

Het ontwerp moet aansluiten bij de kernthema’s van onze delta, en de focus op water, voedsel, energie, bio-based en vitaliteit. Hoe ontwikkelen we een campus van de toekomst, met ruimte voor innovatieve bedrijvigheid? We zijn benieuwd naar het eindresultaat! In juni weten we meer...

Cees-Willem Koorneef gaf ons de rondleiding bij de KAAP en heeft kort vertelt hoe uniek de onderzoek, test en demolocatie is en welke belangrijke positie die heeft voor Zeeland voor het behoud van innovatieve bedrijven.

De studenten en opdrachtgever

De studenten die hieraan meedoen zijn:

  • Derdejaars studenten bouwkunde
  • Tweedejaars studenten Infra/GWW
  • Twee studenten Mediavormgeving (die ook de communicatiechallenge op de Excellence dag 15 februari in Ede willen gaan winnen!)
  • Eerstejaars studenten van de opleiding Hovenier

De opdrachtgever is de gemeente Vlissingen, aan de hand van een Programma van Eisen ontwerpen de studenten de Kenniswerf, een campus waar je eigenlijk niet meer weg wilt...  Een eigen leer- en leefomgeving! 

Omhoog