Toerisme en Uniformberoepen studenten zetten zich in voor NLdoet

14 maart, 2017

Derdejaarsstudenten van Scalda hebben zich op vrijdag 10 en zaterdag 11 maart ingezet bij verschillende activiteiten voor NLdoet. Zo’n 125 studenten staken de handen uit de mouwen tijdens deze nationale vrijwilligersdagen.

Studenten van Scalda College voor Toerisme en Scalda College voor Uniformberoepen hielpen mee aan de organisatie én uitvoering van verschillende activiteiten voor NLdoet. De derdejaarsstudenten  van Scalda College voor Toerisme organiseerden in groepjes van drie de activiteiten vanuit hun projectlessen. Zij stuurden de eerste- en tweedejaarsstudenten van zowel Toerisme als Uniformberoepen aan die vervolgens zorgden voor de uitvoering van de diverse activiteiten. De voorbereidingen hebben plaatsgevonden op school maar de activiteiten waren op diverse locaties in heel Zeeland.

Zo gingen de studenten onder andere aan de slag met het opknappen van een kinderboerderij in Middelburg, het opknappen en schoonmaken van de spelotheek in Kapelle, het opknappen van een speeltuin in Terneuzen en het opknappen van een manege in Dreischor.

Het Oranje Fonds organiseert elk jaar, samen met duizenden organisaties in het land, NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken. 

Vrijwilligers zijn het kloppend hart van vele sociale initiatieven. Het Oranje Fonds laat daarom met NLdoet zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn. Daarnaast draagt NLdoet bij aan een goed imago van het vrijwilligerswerk. Ook laat NLdoet zien hoe leuk vrijwilligerswerk kan zijn. In de 2016 editie waren op 11 en 12 maart 350.000 Nederlanders actief bij meer dan 9.200 klussen, een recordaantal.