Studenten informeren studenten over gedragsproblemen tijdens informatiemarkt

26 januari, 2017

Tweedejaars studenten van de opleiding Onderwijsassistent van Scalda College voor Welzijn in Terneuzen hielden op woensdag 25 januari een informatiemarkt over gedragsstoornissen. De markt werd bezocht door zo’n 60 studenten van de opleiding Onderwijsassistent en Pedagogisch Werker.

De studenten hadden zich, verdeeld in duo’s, verdiept in een gedragsstoornis die zij tijdens het werken in het toekomstig beroep zouden kunnen tegenkomen zoals PSD/NOS, anorexia nervosa, borderline etc.  In een ‘kraampje’ gaven zij aan hun medestudenten via een zelf gekozen methode uitleg over de stoornis. Zo moesten studenten bijvoorbeeld spelletjes doen of quizzen maken om meer te weten te komen over de betreffende gedragsstoornis. De gekozen werkvormen en de manier waarop de informatie werd overgebracht werd vervolgens weer beoordeeld door de bezoekende studenten.

Docente Karin Pauw reageert enthousiast: “Het is voor mijn studenten een mooie manier om niet alleen de stof te kennen, maar het zich ook eigen te maken. Er staat nu ook echt iets op het spel voor de studenten, dat maakt het spannend. En voor de medestudenten is het veel leuker om op een boeiende, interactieve manier uitleg te krijgen van een leeftijdsgenoot.”