Studenten Dienstverlening gaan op ‘wereldreis’ door Goes

4 april, 2018

Op donderdag 5 april gaan onze eerstejaarsstudenten van de opleiding Dienstverlening op reis door de stad waar ze hun opleiding volgen: Goes. Zij kunnen hier het verschil maken voor een duurzame en rechtvaardige wereld. Dat is de boodschap van de 'Wereldreis door Goes'. Deze reis wordt mogelijk gemaakt door Switch in samenwerking met de Gemeente Goes.

De ‘Wereldreis door Goes’ leidt de studenten langs organisaties en bedrijven die vanuit Goes bijdragen aan een duurzame en rechtvaardige wereld. Zo wordt bij de Wereldwinkel duidelijk hoe belangrijk een leefbaar loon is. Bij Stichting Vluchtelingenwerk gaan de studenten in gesprek met vluchtelingen en leren ze meer over de reis en uitdagingen die zij tegenkomen op zoek naar een veilig bestaan.

In het Stadskantoor van Goes worden de studenten ontvangen door wethouder Alssema. Samen gaan ze aan de slag met de klimaattafel, een interactie opstelling die de studenten laat ervaren dat iedereen een rol heeft in het klimaatbestendig maken van de gemeente. Het klimaat verandert en we moeten ons aanpassen. Dichtbij huis ervaren we extremere regenbuien die voor wateroverlast zorgen. Daar ligt niet alleen een taak voor de gemeente Goes en het waterschap, dat is een uitdaging voor iedereen. De studenten onderzoeken samen met Alssema hoe je samen de stad Goes moet inrichten om wateroverlast door toenemend extreem weer kunt voorkomen. 

Met deze Wereldreis ervaren de studenten dat iedereen kan bijdragen aan een duurzame en rechtvaardige wereld door ‘thuis’ ánders te leven, ánders te consumeren en ánders te ondernemen. 

De studenten bezoeken verder nog het Tropisch bos Omnium, het Anti Discriminatie Bureau, het AZC Goes en de Moskee Arrahman.