Scalda zet studenten met een bijzonder verhaal in het zonnetje

19 april, 2016

Op donderdag 21 april vierde Scalda voor de tweede keer de Dag van de Helden en Heroes. Tijdens een spetterende bijeenkomst op Scalda locatie Vlissingen werden vanaf 15 uur Helden en Heroes in het zonnetje gezet: succesvolle studenten (heroes) werden gehuldigd voor hun bijzondere prestatie en studenten met een bijzondere, persoonlijke ontwikkeling werden bedankt voor hun inzet en inspiratie (helden).

In totaal werden er 15 studenten geëerd. Twee van deze Helden vertegenwoordigden een groep van 11 studenten die eerste hulp aanboden bij een ongeluk wat vlakbij school plaatsvond. Alle Helden en Heroes dragen een bijzonder verhaal met zich mee. Een verhaal van kracht, lef, doorzettingsvermogen, ambitie of vakmanschap. Deze verhalen werden tijdens de bijeenkomst met alle aanwezigen gedeeld onder leiding van Ad-Just (bekend van o.a. de lama’s en de tv-commercial van Corendon).

Voorafgaand aan de bijeenkomst, die tussen 15.00 uur en 17.30 uur plaatsvond op de Scalda-locatie Edisonweg 4a in Vlissingen, kwamen de Helden en Heroes bij schoolrestaurant Puur à la Carte in Middelburg samen voor een high-tea. Van daaruit werden ze met twee limousines naar Vlissingen vervoerd voor een spectaculaire entree.

Met het project Helden en Heroes laat Scalda zien trots te zijn op alle studenten die met behulp van hun opleiding hun dromen laten uitkomen of hun ambitie achterna gaan, ondanks de eventuele hindernissen die zij op die route tegenkomen. Het is een uniek project waar met name de veelzijdigheid van het middelbaar beroepsonderwijs centraal staat. Binnen deze veelzijdigheid werken bij Scalda dagelijks zo’n 800 medewerkers met passie aan de opleiding van meer dan 9000 studenten. De Helden en Heroes werden voorgedragen door hun docenten, mentoren of coaches.

Van 9 Helden en Heroes wordt een filmisch portret gemaakt dat vanaf woensdag 27 april wekelijks te zien is op CTV Zeeland. Ook via de site www.heldenenheroes.nl kunnen de portretten worden bekeken en zijn de verhalen van alle Helden en Heroes te lezen.